KG: Večeras u 20 h počinje KRAF - iKragujevac


Kultura

Deveto izdanje jedinog autohtonog filmskog festivala u Kragujevcu, KRAF-a (Kragujevački festival antiratnog i angažovanog filma), počinje večeras u 20 sati, u prostoru Doma omladine Kragujevac i trajaće sve do 29. oktobra. 

KRAF je po drugi put takmičarskog karaktera. Učešće ove godine uzimaju studenti državnih filmskih akademija iz celog regiona, sa 17 filmova. Posetioci će imati prilike da pogledaju autorska dela iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Prve tri nagrade dodeliće žiri sastavljen od eminentnih stručnjaka u oblasti filma i filmske umetnosti, na čelu sa Milanom Nikodijevićem, profesorom produkcije na Novosadskoj Akademiji, osnivačem jednog od najstarijih filmskih festivala u Srbiji (Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji) i poznatim dokumentaristom. Posetioci će imati prilike da daju svoj sud o odgledanim filmovima, te nakon svake projekcije glasaju, a na kraju festivala biće uručeno priznanje publike filmu i autoru koji dobije najviše glasova.

KRAF organizuje NVO MillenniuM iz Kragujevca uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i uz partnerstvo Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije, Nacionalne koalicije za decentralizaciju, Kultur parka, Doma omladine i Dramskog studija Doma omladine.

Ono što je najzanimljivije je da je ulaz na sve programe KRAF-a  besplatan.

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu