Amira Medunjanin pred kragujevačkom publikom - iKragujevac


Kultura

Pevačica Amira Medunjanin, održaće koncert 7. novembra u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu.

Bosanska "Bili Holidej" pevaće sevdalinke i druge tradicionalne pesme sa ovih prostora, a pratiće je sjajni gitarista Ante Gelo, sa kojim saradjuje već više od 2 godine.
Pored Kragujevca, popularna pevačica neverovatnog glasa i jedinstvene interpretacije, održaće koncert i u Zrenjaninu.
 "Zaista se radujem dolasku, tim više što će to biti moja prva posjeta Kragujevcu. Bit će to lijepo druženje, a prostor prekrasnog starog pozorišta će zasigurno doprinijeti da što ljepše ispričamo našu priču. Vidimo se uskoro ", poručuje Amira.
Ulaznice se prodaju na biletarnici Knjaževsko-srpskog teatra, Domu omladine Kragujevca i TIC (Turistički-informativnom centru), po ceni od 1.000 dinara.
Amira Medunjanin je bosanska umetnica rođena 23. aprila 1972. godine u Sarajevu. Njen životni put obeležile su sevdalinke koje je čula od svoje majke i kojima svetu želi da predstavi senzibilitet i kulturno-istorijsko nasledstvo Bosne i Hercegovine. Važi za jednog od najmoćnijih interpretatora ove vrste muzike koji se sa lakoćom poigrava mešajući moderno i tradicionalno.

Pre nego što je počela da se bavi muzikom, imala je dobro plaćen posao na kome je od stranaca čula dosta negativnih komentara i predrasuda o svom narodu što ju je veoma pogodilo. U želji da im dokaže da greše, napustila je posao i započela više nego uspešnu karijeru. Njena ljubav prema usmenoj tradiciji muzike uticala je da stvori jedinstven stil koji ne pristaje na kompromise zarad popularnosti.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu