KG: Izabrana najbolja predstava 10. Joakimfesta - iKragujevac


Kultura

     Žiri 10. Joakiminterfesta doneo je odluku o najuspešnijim glumcima, najboljem reditelju i predstavi Festivala. 

     Laureatima će nagrade biti dodeljene večeras, a u čast nagrađenih ansambl Teatra domaćina izvešće komediju "Pidžama za šestoro".

Najbolja predstava 10. Joakiminterfesta je "Kainov ožiljak" Šabačkog pozorišta po tekstu Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića u režiji Juga Radivojevića.Predstava iz Šapca dobila je i nagradu publike.

Egon Savin dobio je nagradu za najbolju režiju, za predstavu "Mrešćenje šarana" Pozorišta iz Banja Luke.

Najbolja glumica Festivala je Hana Selimović, koja igra Julu u predstavi "Palilulski roman" Beogradskog dramskog pozorišta, a najbolji glumac je Slaven Španović, koji igra Bilija u predstavi "Plemena", koprodukciji Planet art i Egzit teatra iz Zagreba.

Predstava "Princip Superstar" Knjaževsko-srpskog teatra dobila je nagradu za vizuelnost, a komad Bitef teatra "Život stoji, život ide dalje" specijalnu nagradu za novi pristup provokativnog tumačenja našeg vremena.

U tročlanom žiriju Joakiminterfesta, koji je odluke o nagradama doneo jednoglasno, bili su Dragana Varagić, glumica i rediteljka iz Beograda, Pjer Valter Polic, reditelj iz Nemačke i Trajče Kacarov, dramaturg iz Makedonije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu