Za vikend održaće se V Šumadija fest - iKragujevac


Kultura

Na novoj lokaciji i u novim terminima ove godine, u Hali ''Jezero'', u petak i subotu, 9. i 10. oktobra, obe večeri sa početkom od 19,30 sati, održaće se peti Šumadija fest u Kragujevcu u organizaciji udruženja građana ''Šuma Fest'' uz podršku lokalne samouprave.

Tim povodom održana je konferencija za novinare na kojoj su o organizaciji, učesnicima, prodajnim mestima ulaznica, medijskoj pažnji govorili Bojan Vlašković, osnivač i direktor festivala, Zoran Lazarević - Laki, muzički direktor i Dejan Veljković, PR Šumadija festa.

Šumadija Fest nastao na ideji da se u Kragujevcu organizuje kulturna muzička manifestacija koja će okupiti mlađu populaciju ne samo iz regiona nego i šire. Pored Arsenal festa, Jazz festivala, Šuma Fest daje kompletnu muzičku sliku za sve generacije i ukuse. Ovakvi festivali doprinose razvoju i prezentaciji kulture i edukaciji mladih ljudi, doprinosi kvalitetnijem društvenom životu mladih a okuplja i veliki broj domaćih i stranih posetilaca - rekao je na održanoj konferenciji u Svečanom salonu zgrade Gradske uprave, Boris Kovačević, član Gradskog veća za vanprivredu.

Tokom nastupajućeg vikenda Kragujevčani ali i gosti iz drugih gradova, obe večeri od 19,30 do ranih jutarnjih časova, moći će da uživaju u muzici DJ Tommy Sixteenine, DJ Lucky, zatim nastupima bendova Pogrešna odluka, ZAA, Petrovitz Yugoslavia, Nesha Beat box, Who See, Bad Copy, Bounce, Nikola Aničić - Nikolarn. Na ovogodišnjem festu nastupiće Parni valjak, Riblja Čorba, Beogradski sindikat i Dejan Petrović & Bing Band.

Do početka festivala karte će koštati 900 dinara, a na dan izvođenja cena ulaznica će biti 1000 dinara. Prema rečima organizatora kapacitet Hale ''Jezero'' je oko 5,5 hiljada ljudi i do sada je prodato više od polovine ulaznica. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu da saznaju na sajtu www.sumadijafest.com.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu