Barselona Džipsi Klezmer Orkestra u Kragujevcu - iKragujevac


Kultura

U petak, 9. oktobra, u 22 sata, u zgradi Čaurnice u Kneževom arsenalu, nastupiće internacionalni sastav Barselona Džipsi Klezmer Orkestra (BGKO). Organizator koncerta je Studentski kulturni centar Kragujevac.

BGKO čine Robindro Nikolic (Srbija-Indija: klarinet, bas klarinet), Mattia Schirosa (Italija, harmonika), Ivan Kovačević (Srbija, kontrabas), Julien Chanal (Francuska, gitara), Stelios Togias (Grčka, perkusije) i Sandra Sangiao (Španija, glas). 

Po izdavanju svog prvog diska, IMBARCA (Satelite K) 2014. godine, BGKO je napravio turneju po Italiji, Grčkoj, Malti, Francuskoj, Srbiji,Sloveniji, Nemackoj i Spaniji, nastupajući u prestižnim koncertnim dvoranama kao što su Nacionalni Auditori Katalunje i Imago festival u Sloveniji, i zahvaljujući tome postao jedan od najaktivnijih internacionalnih sastava u Barseloni.

U prvoj polovini 2015 godine su nastupali u Andori, Italiji, Nemackoj , Češkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Holandiji, u Teatru Grassi u Milanu, Orfeum sali u Gracu i Porgi and Bes klubu u Beču, dok su za drugi deo tekuće godine predviđene turneje po Švajcarskoj, Italiji, Sloveniji, Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Austriji i Nemačkoj.

Karte, po ceni od 300 RSD, mogu da se kupe u Turističkom informativnom centru, na Platou Robne kuće.

 

izvor: GTO Kragujevac

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu