Izložba "Silver Force" u SKC-u - iKragujevac


Kultura

Večeras u 20 časova, u Kontakt galeriji SKC-a, biće otvorena izložba autorke Marije Grahovac, pod nazivom "Silver Force".

Ovaj projekat potiče iz 2013. godine i predstavlja nastavak istraživanja na polju digitalne umetnosti. Nadovezuje se na seriju kompjuterskih grafika pod nazivom "Colour Force", koje su bile predstavljene u Beogradu, u galeriji Grafički kolektiv, 2011. godine. Izložba je načinjena od 10 serijskih kompjuterskih grafika i rotirajuće instalacije. Projekat se bavi istraživanjem sveprisutnih sila i energija, beleženjem subjektivnog doživljaja koloristički pojednostavljenim kompjuterskim grafikama na aluminijumskom materijalu – alubondu, srebrne boje, debljine tri milimetra i prečnika 90 santimetara. Njihovu interakciju i promene na istraživanju proširenog pojma sile, omogućava kružna pokretna instalacija, prečnika 110 santimetara.

Marija Grahovac rođena je 1978. godine u Beogradu, a na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, diplomirala 2002. godine na smeru grafika i knjiga. Magistrirala je na odseku grafike i upisala Doktorske umetničke studije. Do sada je imala 12 samostalnih i preko 100 kolektivnih izložbi u zemlji, a izlagala je i u Italiji, Hrvatskoj, Belgiji, Koreji, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Turskoj, Poljskoj i Rusiji. Dobitnica je 3 nacionalne i 4 internacionalne nagrade i član ULUPUDS-a. Predaje na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti strukovnih studija u Beogradu.
Izložba će trajati do 16. oktobra 2015.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu