Međunarodni salon antiratne karikature - iKragujevac


Kultura

Međunarodni salon antiratne karikature “Kragujevac 2015“ biće održan trideset i četvrti put za redom, u okviru oktobarskih svečanosti. Ovogodišnji predsednik žirija, poznati turski karikaturista, Metin Peker, otkriva da je na konkurs pristiglo puno kvalitetnih radova, priznatih autora, a odluka o izboru najboljih, biće saopštena sutra. Inače, organizaciju bijenalne manifestacije Međunarodnog salona antiratne karikature, od ove godine preuzeo je Spomen-park „Kragujevački oktobar“

Ove godine na konkurs Međunarodnog salona antiratne karikature pristiglo je oko 650 radova, više od 250 autora iz 55 zemalja sveta. Zbog toga će žiri, kojim predsedava poznati karikaturista, predsednik Turskog udruženja karikaturista, Metin Peker, imati zahtevan zadatak da odabere najbolje radove koji će biti nagrađeni.

Peker smatra da kragujevački salon antiratne karikature ima odličan program, kao i da je poruka koju svake godine šalje svetu od izuzetnog značaja.

Panel razgovor na temu “Antiratna karikatura u svetu danas” biće održan u subotu 12. septembra u kino sali Muzeja ‘’21. oktobar’’. Pored predsednika žirija Metina Pekera, učestvovaće i članovi Jugoslav Vlahović, Špiro Radulović i Tošo Borković, kao i direktor Salona, Miodrag Stoilović. Tom prilikom biće objavljena imena nagrađenih učesnika. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu