“Labudovo jezero“ na repertoaru Pozorišta za decu - iKragujevac


Kultura

U sredu 09.09.2015.godine  u 18h na repertoaru “Pozorišta za decu Kragujevac” je predstava “Labudovo jezero“. Predstava je namenjena deci uzrasta od 7+ godina.

Može se slobodno reći da je predstava „Labudovo jezero“ ponos „ Pozorišta za decu“ , a o tome govore brojne nagrade na domaćim i međunarodnim festivalima.

Šetajući pokraj jezera princ Zigfrid vidi jato labudova, koje želi uloviti, ali princeza Odeta, koju je zli čarobnjak Rotbard pretvorio u labudicu, opčini princa svojim plesom i lepotom, te se oni zaljube. U tom trenutku se pojavljuje Rotbard i njegova kćer Odilija, koja je crni labud, negativna kopija Odete. Zigfrid naivno pomisli da je to njegova voljena, te s njom pleše i obećava joj večnu ljubav.. Shvativši šta je učinio, princ odlazi na obalu jezera i moli Odetu da mu oprosti. Ona mu oprašta, ali pojavljuje se Rotbard i započinje borbu sa princem. Princ Zigfrid, koji je oličenje dobra pobeđuje čarobnjaka i tako skida čini sa svoje voljene princeze Odete. Ovim se srećno završava ova lutkarska predstava gde su izvođači opremljeni živopisnim kostimima, a o siluetama i rešenju lutaka ne treba trošiti reči, već prepuštamo posetiocima da sami procene njihovu magičnost.

Adaptaciju libreta, koreografiju i režiju radio je Todor Valov, scenografiju, lutke i kostim Stefanka Kjuvlijeva, izradu lutaka i dekora atelje prestoničkog lutkarskog teatra-Sofija. Korišćena je muzika Petra Iljiča Čajkovskog, a muzičku adaptaciju je radio Plamen Mirčev-Mirona.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu