Uspešno prvo veče Festivala kamernih horova, sutra izmena rasporeda - iKragujevac


Kultura

Prvo festivalsko veče na međunarodnoj horskoj manifestaciji u Kragujevcu obečežila su odlična izvođenja horova iz Turske i Srbije.

U sali Prve kragujevačke gimnazije čuli su se zvuci Anadolije, dok je vokalni ansambl iz Beograda publici približio folklorne elemente u delima domaćih horskih stvaralaca.

U programu pod nazivom "Zvuci Anadolije", nastupili su gosti iz Ankare koji je privukao simpatije gostiju i publike u prepunoj sali Prve kragujevačke gimnazije. Ne manje atraktivan bio je i program vokalnog ansambla iz Beograda "Ars vokalis" u galeriji Narodnog muzeja.

Prvo veče festivala je kvalitetom obezbedilo interesovanje publike i za naredne programe, preostalih gostiju, učesnika kragujevačkog festivala.

Organizator Festivala horova, obaveštava publiku da je došlo do promene u terminima koncerata koji se održavaju sutra u sredu 19. avgusta, u odnosu na raspored objavljen na plakatima.

Tako će ansambl iz Slovenije, sutra uveče nastupiti u 20 časova u galeriji Narodnog muzeja, a u drugom terminu od 22 sata nastupiće hor iz Brasova u Rumuniji.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu