Ove godine "Šumadija fest" u oktobru - iKragujevac


Kultura

Šumadija Fest, peti po redu ove godine će za razliku od prethodnih biti održan 9. i 10. oktobra u Hali "Jezero", najavili su organizatori na konferenciji za novinare koja je održana u zgradi Uprave grada.

"Ove godine Šumadija Fest prvi put organizujemo u zatvorenom prostoru, zato što smo ranijih godina imali neprijatnih iskustava sa lošim vremenskim uslovima, a vreme održavanja pomerili smo za mesec i po dana kasnije jer u avgustu kada je festival održavan ranije, već ima dosta zakazanih muzičkih festivala, a i oktobar je mesec kada u naš univerzitetski grad dolazi dosta studenata, pa smo želeli da iskoristimo i njihovo prisustvo", kaže Bojan Vlašković, osnivač Šumadija festa.

Podršku organizaciji i ovogodišnjeg Šumadija Festa dao je i grad Kragujevac.

"Lokalna samouprava grada Kragujevca je Šumadija fest prepoznala kao bitnu kulturnu manifestaciju i onoliko koliko smo bili u mogućnosti izašli smo u susret i pomogli udruženju građana "Šuma fest" da organizuje ovaj kulturni dogadjaj, i nadamo se da ćemo do samog njegovog početka učiniti još, kako bi festival bio još bolji, kvalitetniji i uspešniji", navodi Edis Durgutović, pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i zaštitu ljudskih i manjinskih prava i saradnju sa udruženjima.

Pored promotivnog i kulturnog značaja za Grad, Durgutović ističe i humanitarni karakter Šumadija Festa, s obzirom na to da "Šuma fest" tokom promotivnih aktivnosti akcenat stavlja na udruženja zdravstvene i socijalne zaštite sa kojima lokalna samouprava sarađuje obezbedjujući im besplatne karte, a u saradnji sa Crvenim krstom realizuje akcije prikupljanja humanitarne pomoći za najugroženije sugrađane.

Na Šumadija festu do sada je nastpuilo oko 150 izvođača, a želeći da Kragujevac zadrži epitet rok kolevke, muzički urednik festivala Lazar Lazarević, najavio je nastup legendarne grupe "Parni Valjak" koja ove godine obeležava 40 godina postojanja i koji će prirediti koncert u potpuno novom aranžmanu. Festival će otvoriti nastup benda ZAA, zatim Bad Copy, Who See iz Crne Gore, a kako bi očuvali kvalitet i posetiocima ponudili širok spektar muzičkih pravaca ove godine će na Šumadija festu nastupiti "Dejan Petrović Big Bend" koji je nastupao u svim svetskim metropolima i čiji muzički opus predstavlja kombinaciju modernog i etno zvuka.

Do početka festivala, organizatori najavljuju još muzičkih iznenađenja kao i propratne sportske manifestacije.

Paket ulaznica za dvodnevni festival po promotivnoj ceni od 800 dinara za oba dana u prodaji je od sutra 5. avgusta, a može se kupiti u Kragujevcu u kafeu Nemam Ve De, Turističkom informativnom centru i Arena fun factory, u radnjama Win Win na čitavoj teritorji Srbije ili rezervisati na sajtovima www.sumadijafest.com i www.ddtickets.rs.

U prodaju će kako kažu organizatori biti pušteno 1000 paket ulaznica po promotivnoj ceni i prodavaće se dok traju zalihe.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu