Sinoć počeo Arsenal fest 05 - iKragujevac


Kultura

Nastupima ''Hladnog piva'', ''Elementala'', ''Baba'', ''Ortodoks Keltsa'', ''Debele Nensi'' i drugih, sinoć je u Kneževom arsenalu počeo četvrodnevni ''Arsenal fest''. 

Na jednom od vodećih muzučkih festivala u zemlji i regionu, na tri bine do nedelje 28. juna nastupiće 50 bendova, muzičara i di –džejeva iz zemlje i regiona.

Večeras, drugog dana festivala, na glavnoj bini nastupaju “Ritam nereda“, “Brkovi“, "Sharks, Snakes and Planes", S.A.R.S. i “Zabranjeno pušenje“ dok su na Garden stejdžu Kanda Kodža i Nebojša, Prljavi inspektor Blaža i “Kljunovi“, "Styptic", "Forever Storm" i “Samostalni referenti“.

U subotu, 27. juna na glavnoj bini nastuće Goran Bregović i Alen Islamović sa Orkestrom za svadbe i sahrane koji će tim nastupom obeležiti 40 godina od osnivanja Bijelog dugmeta. Iste večeri i na istom mestu, pored ostalih, nastupiće i Van Gog. Pored Gorana Bregovića i Van Goga, na ovogodišnjem Arsenal festu ljubiteljima roka iz Šumadije, Srbije i zemalja u okruženju, u subotu će se predstaviti Ti, Kolja i Grobovlasnici, Bunt, Rundek Cargo Trio, Let 3 i drugi.

Umesto najavljena tri, ''Arsenal fest'' ove godine trajaće četiri dana, pa će tako u nedelju 28. juna Dejan Cukić i Spori ritam bend od 21 sat u Zastavinoj bašti održati besplatan koncert za Kragujevčane. Besplatan ulaz je poklon organizatora Arsenala i Dejana Cukića.

Za ovogodišnji ''Arsenal fest'' prema rečima organizatora vlada do sada najveće interesovanje kako publike tako i medija. Zbog velikog broja posetilaca iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja, naknadno su prošireni smeštajni kapciteti u festivalskom kampu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu