Kragujevac obeležava “Dan mladih“ - iKragujevac


Kultura

U organizaciji Alternativnog omladinskog centra ALTOM a uz podršku Kancelarije za mlade i grada Kragujevca sutra i u subotu 13.juna brojnim programima biće obeležen ''Dan mladih'' 2015 godine.

Pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje poltike mladih Obrad Turković, na današnjoj konferenciji za novinare najpre se zahvalio ALTOM-u koja je u saradnji sa drugim omladinskim organizacijama u gradu, a uz podršku lokalne samouprave,napravila celodnevni program koji će se u subotu 13.juna tokom čitavog dana odvijati u ''Zastavinoj bašti''.

''Mladi svih uzrasta biće u prilici da vide različite i kvaliterne programe. Pozivamo sve građane, i one koji imaju mališane i one koji su mladi, da dođu i iskoriste taj dana na najbolji mogući način'', rekao je Turković. On je dodao i da je u toku izrada Lokalnog akcionog plana za mlade u čiju izradu su uključeni svi oni koji se bave mladima, i omladinske organizacije i institucije.Kada je reč o projektu Letnje scene pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje politike mladih Obrad Turković istakao je da je on u završnoj fazi i da će tokom leta mladima koji se bave scenskim nastupom biti omogućeno da taj prostor koriste i da se predstave publici a mladim Kragujevčanima da kvalitetno provedu leto. On je dodao i da grad Kragujevac ne kreira politiku mladh već oni sami a da je lokalna samouprava tu da im pomogne u realizaciji njihovih ideja.

Program obeležavanja Dana mladih u Kragujevcu počinje sutra u 19 časova u bašti SKC-a predstavljanjem Kluba Putnika i knjige ''Bantustan'' a nastavlja se projekcijom filma ''Neposlušni'' i dokumentarnog filma ''Prvi pravi ženski zvuk''. Najveći deo program održaće se u subotu 13.juna od 12 časova u Zastavinoj bašti.

Kako je navela Jovana Janjić promoter manifestacije u dnevnom delu program je prilagođen najmlađim sugrađanima- predstava Škole stranih jezika i vrtića ''Vrabac'', nastupom baletske škole ''Aplauz'', likovnom radionicom Centra za mlade Kneginja Ljubica i muzičkom radionicom za decu. ''U popodnevnom delu biće organizovana promocija konkursa za fotografiju Fotorama 05, Apolo i likovnih umetnika Srbije a u večernjem delu programa biće održan prigodan muzički program za koji ulaznica košta 250 dinara i biće iskorišćena za organizaciju čitave manifestacije'', istakla je Jovana Janjić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu