Festival šumadijskih vina u subotu! - iKragujevac


Kultura

Princ Aleksandar II Karađorđević, otvoriće Festival šumadijskih vina koji će biti održan u subotu 13. jula, u Kraljevskoj vinariji u Topoli, saopštili su organizatori, navodeći da to ima poseban značaj i simboliku jer se festival održava u vinariji koju su osnovali Kralj Petar Prvi i Kralj Aleksandar Prvi Karađorđević.

Festival organizuje Udruženje vinra Šumadije u cilju promocije kvalietat vina iz ovog regiona, ali i Šumadije kao vinske destinacije.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, Festival šumadijskih vina je jedinstven po tome što je to jedina smotra regionalnih vinarija, na kojoj učestvuju samo vinarije iz tog podneblja sa svojim vinima.

U nedelju 14. jula, vinarije koje su članovi Udruženja vinara Šumadije otvoriće svoja vrata u želji da ugoste sve ljubitelje šumadijskih vina.

Tokom festivala biće organizovani brojni edukativni programi, panel diskusije, književno scenski nastupi, a pratiće ga i bogat kulturno umetnički program.

Na festivalu učestvuju vinarije Aleksandrović, Kraljevska vinarija, Radovanović, Lipovac, Art Wine, Despotika, SS - MAR, Rogan, Stevanović, Tarpoš, Arsenijević i Madžić.

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu