REGIONALNI FESTIVAL U KRAGUJEVCU: “Balkan Up 2015“ - iKragujevac


Kultura

Regionalni festival stendap komedije pod nazivom ''Balkan Up'' biće održan 24. i 25.maja u velikoj Sali Knjaževsko srpskog teatra u Kragujevcu.

Organizator festivala, koji se drugi put održava u Kragujevcu, je Udruženje “Vido“ u saradnji sa udruženjem Standup.rs iz Beograda i uz podršku lokalne samouprave. Inače, projekat se realizuje preko programa donacija i sponzorstava kulturnih manifestacija koji realizuje ERSTE banka.

Stendap spada u žanr popularne komedije ali je uvek neizbežno imao određeni vid društve satire. U eri novih medija, televizije i interneta, stendap je neka vrsta povratka govorništvu i jednostavnoj formi društvene kritike. Tokom dvodnevnog festivala u Kragujevcu ce nastupiti sam krem izvođača stendap komedije sa ovih prostora koji već godinama uspešno izvode svoje performanse u Srbiji ali i van granica naše zemlje. Kragujevačkoj publici 24.maja predstaviće se Srđan Dinčić, Jelena Radanović i Ana Zlatanović a 25.maja Nenad Danilović (Neša Bridžis), Nikola Silić i Ivan Nikolić.

Voditelj programa oba festivalska dana biće Aleksandar Perišić. Karte se mogu nabaviti u Buena Visti na fakultetu Medicinskih nauka, a u dane održavanja festivala na biletarnici Teatra od 19 časova.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu