"Dani češke kulture u Kragujevcu" u Narodnoj biblioteci Vuk Karadžić - iKragujevac


Kultura

U utorak 21. aprila u 19 časova, u galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u ulici Dr Zorana Đinđića broj 10, Udruženje srpsko-češkog prijateljstva organizuje manifestaciju „Dani češke kulture u Kragujevcu“.

U okviru manifestacije biće održana tribina pod nazivom: „Jugosloveni pred mikrofonom Čehoslovačkog radija do 1938. godine“, na kojoj će biti emitovani, do sada nepoznati snimci. Među snimcima je „Govor Milana Stojadinovića, 1937. godine na sahrani predsednika Masarika“, Svesokolski slet u Pragu 1938. godine i Nova saznanja u domaćoj istoriji radiografije. Na tribini učestvuju Mr Đorđe Malavrazić, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 i novinar Dragoslav Simić.

U organizaciji manifestacije, učestvuje Udruženje „Česi Šumadije“- Kragujevac, Ministarstvo spoljnih poslova češke republike, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ – Kragujevac. U sredu 22. aprila u 19 časova u istoj Galeriji, posetiocima će biti predstavljena zbirka pesama „Carmina Galli“, autora Nikole Živanovića. Za ovu zbirku pesama, autor je dobio nagradu „Branko Miljković“, a osim autora, o pesmama će govoriti i Mirko Demić, direktor Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu.

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu