Izložba "Arhitektonske priče" u SKC-u - iKragujevac


Kultura

U utorak, 21. aprila, u 20 časova u Kontakt galeriji SKC-a biće otvorena izložba „Arhitektonske priče”, Kragujevčanke Jelene Atanasijević.

Jelene Atanasijević je 1997. godine diplomirala na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Magistrirala je 2001. godine sa temom „Proporcije arhitektonskih elemenata u kompozicijama Le Korbizijea, Luisa Kana i Riharda Majera“, a 2009. godine odbranila je i doktorsku disertaciju „Proporcije u estetičkoj percepciji klasične arhitekture 20. veka“. Na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu zaposlena je od 2013. godine kao docent na predmetu Projektovanje oblika. Angažovana je i na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na doktorskim akademskim studijama na predmetu Primenjena umetnost i dizajn (predmet Projekcijski sistemi). Autor je više desetina arhitektonskih i urbanističkih projekata, kao i projekata enterijera.
Kroz stvarane specifičnih arhitektonskih i umetničkih priča, ona u tom procesu objedinjava različita interesovanja. Arhitektonske priče su podstrek onome što je u nama stvaralačko i svemu što je lepo.Tražeći u sebi nove sadržaje i tragajući za novim likovnim potrebama i vrednostima, ona komunicira sa prostorom i povezuje tradiciju i iskustvo, sa novim tokovima i tendencijama u arhitekturi. 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu