Knjaževsko-srpski teatar: "Princip Superstar (Mesečari)" - iKragujevac


Kultura

U utorak 7. aprila, u Knjaževsko – srpskom teatru, biće odigrana predstava "Princip Superstar (Mesečari)" koju je režirao Nebojša Bradić. 

Predstava je premijerno izvedena 28. februara, kao deo programa, kojim je kragujevački Teatar obeležio 180 godina postojanja. Govoreći o predstavi, Bradić je žanrovski određuje, kao komad sa glumom, pevanjem i igranjem. Reditelj Nebojša Bradić diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je umetnički direktor i upravnik u više pozorišnih kuća, profesor je glume na Akademiji lepih umetnosti, a režirao je više od 80 predstava u srpskim, hrvatskim, bosanskim i grčkim teatrima, posebno afirmišući domaću literaturu (Prokleta avlija, Derviš i smrt, Zlatno runo, Koreni, Tvrđava…).Njegove predstave se igraju u Italiji, Austriji, Mađarskoj, Engleskoj, SAD, Češkoj, Švajcarskoj, Ukrajini, Rusiji, Grčkoj, Albaniji i Turskoj.

Proglašen je za za najboljeg jugoslovenskog pozorišnog menadžera, a na Susretima pozorišta Srbije Joakim Vujić dobio je devet nagrada za režiju. Nagrađen je i Sterijinom nagradom, dobitnik je “Prstena sa likom Joakima Vujića”, u Moskvi je dobio nagradu Zlatni vitez za režiju predstave “Zlatno runo” Borislava Pekića, a u Istanbulu je dobio nagradu za dramatizaciju predstave “Derviš i smrt”, Meše Selimovića.

 U predstavi igraju Đorđe Đoković (Princip), Isidora Rajković (Milica),Jovana Mališić, Ana Milojević (Mina), Nikola Milojević (Dejan), Katarina Mitrović (Saša), Dušan Stanikić (Milan), Aleksandar Milojević (policajac),Milić Jovanović (Dimitrije), Miloš Krstović (predsednik), Saša Pilipović (advokat), Miodrag Pejković (Petar), a pojavljuju se i Marina Perić, Jasmina Dimitrijević i Nenad Vulević, kao demonstranti. Kostime za predstavu uradila je Ivanka Jevtović, a muziku Dragoslav Tanasković, kompozitor kragujevačkog Teatra. 

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu