Preduskršnji sajam domaće radinosti u Eparhijskom domu - iKragujevac


Kultura

Udruženje domaće radinosti „Art mania“ održava Preduskršnji sajam domaće radinosti u Eparhijskom domu Saborne crkve, od ponedeljka 30.marta do 6.aprila.

Posetioci će moći da vide radove koje će izlagati više od 40 preduzetnika, koji će prikazati svoju kreativnost u oblasti slikanja na staklu i svili, izradi nakita, pustovanja vune,ručnog tkanja, ukrašavanja upotrebnih predmeta tehnikom dekupaža, izrade predmeta od keramike i stakla, izradu narodnih nošnji, suvenira i drugih ukrasnih predmeta.

Na Sajmu će osim članova udruženja „Art mania“ iz Kragujevca, učestvovati i izlagači i udruženja iz drugih gradova, koji se bave čuvanjem starih zanata i ručnim radovima.Sajam će biti svečano otvoren u ponedeljak 30.marta u 13 časova, prikladnim programom u koma učestvuju deca predškolske grupe vrtića „Bubamara“,“Sunce“ i „Zmajići“, kao i Ženska pevačka grupa „Studenac“, Studentskog centra „Svetozar Marković“.

U toku trajanja Sajma odrzavaće se svakodnevno besplatne radionice slikanja na staklu, dekupaža, izrade nakita i pravljenja ikebana od suvog cveća.

izvor: GTO Kragujevac 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu