Veče ruskih pesama i romansi - iKragujevac


Kultura

U petak, 20. marta u 19 sati, u Narodnoj biblioteci "Vuk Karadžić", održaće se koncert ruskih baladi pod nazivom "Veče ruskih pesama i romansi". Učestvuju Nevena Lepojević sopran i Ana Stojanović klavir.

Nevena Lepojević rođena 13. juna 1984. godine u Kragujevcu. Nižu i srednju školu završila u Kragujevcu u muzičkoj školi Miloje Milojević.Nižu muzičku školu klavirski smer kod prof. Aleksandre Radenković, zatim srednju muzičku školu na odseku muzičke pedagogije kod prof.Dejana Čekanovića i nižu i srednju muzičku školu solo pevanje u klasi prof.Vojislava Spasića. Upisala 2004. godine Filološko Umetnički fakultet smer opšta muzička pedagogija i 2005. godine upisuje smer solo pevanje u klasi prof. Radmile Bakocević i u njenoj klasi je diplomirala. Učestvovala je na kursevima i osvojila diplomu za učesće na Zimskoj muzickoj radionici za solo pevanje 2004. godine u Kragujevcu, osvaja i nagrade na takmičenjima u Beogradu 2005. godine. Imala je učesće na koncertu povodom tridesetogodišnjice Univerziteta u Kragujevcu po ideji i organizaciji operske primadone Radmile Bakocevic i učesće na premijeri prve srpske opere Na Uranku 2008. i 2009. godine u Kragujevcu. Nastupala je kao solista u Kragujevcu, Aleksincu, Rumi, Nišu i Beogradu. Pevala je ulogu Elizete u operi Tajni brak od Cimaroze u sklopu operskog studia kod prof. Aleksandra Spasića 2009. godine u Kragujevcu .Kamerno je izvodila kod prof. Borisalava Cicovackog ariju od Baha Seele,deine Specereien i duet La Pesca od Rosinija i to su nastupi na kojima je ostavila poseban utisak. Diplomirala 20. maja 2010. godine u klasi prof. Radmile Bakocević uz pratnju korepetitora Petra Markovica u svecanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu.

Ana Stojanović rođjena je 1984. godine u Aranđelovcu, gde završava nižu muzičku školu odsek klavir. Srednje muzičko obrazovanje završava u Kragujevcu, a potom Fakultet umetnosti u Nišu, u klasi profesorke Jovanke Arandjelović Kerković. U toku svog školovanja učestvovala je na mnogobrojnim koncertima, dobitnica je nagrada na takmičenjima u zemlji. Kao solista učestvovala je i u kamernim sastavima. Od 2008. godine radi u muzičkoj školi.

Ulaz za ovaj koncert je besplatan.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu