"Big Nightmare Music" u Filharmoniji - iKragujevac


Kultura

Na koncertu Beogradske filharmonije 10. januara, posvećenom Novoj godini po julijanskom kalendaru, urnebesni duo Igudesman i Džu predstaviće na Kolarcu od 20 časova svoj šou - "Big Nightmare Music"

 

Samo dan kasnije, 11. januara od 20 časova, Beogradska filharmonija će novogodišnje raspoloženje preneti u Novi Sad, gde će isti koncert ponoviti u Srpskom narodnom pozorištu.

Violinista Aleksej Igudesman i pijanista Hjung Ki Džu već godinama zajedno do suza zasmejavaju publiku širom sveta izvodeći klasičnu muziku na originalan način, predstavljajući Mocarta, Baha i Betovena novim generacijama. Za zagarantovano dobar provod, osim instrumetnata, koriste i metle, mutilice za kafu i druge rekvizite, plešu, spavaju, smeju se i plaču na sceni.

Nastupaju u dve varijante – kao duo (Little Nightmare Music), i sa simfonijskim orkestrima (Big Nightmare Music). Kažu da su svesni opasnosti da skliznu sa tanke linije po kojoj sve vreme šetaju u svojim performansima i trude se da njihov humor ne bude prizeman. Tvrde da "ne teraju šegu" sa klasičnom muzikom, već je koriste za dobru zabavu i koliko god obraćaju pažnju na pripremu skečeva, isto toliko ozbiljno shvataju muzičke numere.

{youtube}aN2wYAvLESw{/youtube}

Beogradska filharmonija je obeležila Novu godinu po jevrejskom, islamskom i gregorijanskom kalendaru, a preostao je još koncert za kinesku Novu godinu, 7. februara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu