Beogradska filharmonija nastavlja da iznenađuje - iKragujevac


Kultura

Članovi Beogradske filharmonije sada su iznenadili stanare Studentskog grada kojima su na originalan način čestitali predstojeće praznike.

 

"Dobar dan, mi smo vaši Filharmoničari i došli smo da vam nešto odsviramo. Srećna vam Nova godina", glasila je njihova čestitka, a zatim su koncertmajstor Tijana Milošević, klarinetista Ognjen Popović, violistkinja Ivana Uzelac i kontrabasista Boban Stošić, u prazničnom duhu, od vrata do vrata studentskih soba, svirali "Jingle Bells".

Tek probuđeni studenti prvo nisu znali "šta ih je snašlo" ali su se brzo navikli na i više nego prijatne zvukove sa hodnika i sa zadovoljstvom im otvarali vrata svojih soba, a i ručak u menzi je bio prijatniji uz zvuke violine, klarineta, kontrabasa...

Članovima Filharmonije ovo nije prva "akcija". Sve je počelo "desantom na Silikonsku dolinu", a od tada putuju po Srbiji i ljude klasičnom muzikom uveseljavaju na najrazličitijim mestima.



Beogradska filharmonija naredne godine obeležava devet decenija od osnivanja i u godini jubileja obećavaju još iznenađenja. {jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu