Kultura - iKragujevac


Premijerom predstave „NEGRI ili Llubov ko sočelovekom svojim“ po tekstu Joakima Vujića i dodelom godišnjih nagrada biće obeležen Dan Knjaževsko – srpskog teatra 15. februar. Praizvedba ovog Joakimovog komada poverena je rediteljki Anđelki Nikolić, a igraju Nikola Milojević, Ivan Vidosavljević, Petar Lukić, Nenad Vulević, Zdravko Maletić, Čedomir Štajn, Isidora Rajković i Dušan Stanikić.

Projekat Toleranicijom do pravilnog izbora, sprovodi Omladina JAZAS-a Kragujevac uz podršku Udruženja "Sunce", Resurs centra za Šumadijski i Pomoravski okrug u okviru programa Mladi su zakon, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Jedna od zanimljivijih informacija iz oblasti pop kulture, koja se pre nekoliko dana pojavila u medijima i na društvenim mrežama, je ta da će na ovogodišnjem izdanju Aresenal festa u Kragujevcu frontmen kultnog zagrebačkog benda Hladno pivo - Mile Kekin, nastupiti kao predgrupa sopstvenom bendu.

iKragujevac posetiocima portala dodeljuje ulaznice za filmsku projekciju u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza".

Novi selektor međunarodnog internacionalnog festivala u Kragujevcu JoakimInterfest, je Slobodan Savić pozorišni kritičar, novinar, autor – urednik u Kulturno-umetničkom programu Televizije Srbije, pokretač i autor kultnog serijala „Čitanje pozorišta“. Za selektora je izabran po isteku dvogodišnjeg mandata Miloša Latinovića, a na predlog Miloša Krstovića, direktora Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.

iKragujevac posetiocima portala dodeljuje ulaznice za filmsku projekciju u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza".

MOZAIK MALOG FORMATA organizuje se u Beogradu svake godine od 2006. kada je prvi put održan. Na dosadašnjih trinaest izložbi učestvovalo je preko dvesta pedeset autora iz zemlje i inostranstva.

Još članaka...