Kultura - iKragujevac


iKragujevac posetiocima portala dodeljuje ulaznice za filmsku projekciju u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza".

Univerzitetska biblioteka u Kragujevcu u saradnji sa Institutom društvenih nauka i izdavačkom kućom Albatros plus iz Beograda, u sredu, 20. marta 2019. godine u 19.00 časova, u Univerzitetskoj galeriji organizuje promociju knjige Katarine Karamijalković - Knjige s posvetom u ličnoj biblioteci prof. dr Svetozara Stojanovića.

iKragujevac posetiocima portala dodeljuje ulaznice za filmsku projekciju u bioskopu "Cineplexx Kragujevac Plaza".

U sredu, 27. marta u Dečijem poozorištu igraće se predstava ''Idealna polovina'', od 20 časova. U predstavi igraju Milan Kalinić, Olga Odanović,Vučić Perović, Anastasia Mandić.Tekst je pisala Milena Depolo.

Narodno pozorište Prištine, sa sedištem u Gračanici predstavilo se kragujevačkoj publici predstavom „Razvojni put Bore Šnajdera“, po tekstu Aleksandra Popovića, a u režiji Slobodana Skerlića.{KomentoDisable}Kritika je dramu „Razvojni put Bore Šnajdera“, Aleksandra Popovića, proglasila polovinom devedesetih za najbolju srpsku dramu druge polovine 20. veka. U njoj pisac prati nekoliko tema, među kojima su društveni odnosi i okolnosti, koji su i danas aktuelni.

Za pijanistu Eugena Inđića u varšavskom časopisu Muzički pokret, zabeleženo je da je on „više od čarobnjaka klavira“. On je „čarobnjak muzike“.Čuveni svetski pijanista nastupiće u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije 17. marta 2019. godine u 20 časova, u okviru koncertne sezone Convivium Musicum `19. Ulaz na koncert je slobodan, a ljubitelji muzike će imati prilike da čuju dela Frederika Šopena i Roberta Šumana. Takođe, ovom uglednom pijanisti će 27. marta 2019. godine biti dodeljen počasni doktorat Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Još članaka...