Kultura - iKragujevac


Studentkinja Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Evgenija Jeremić, pobedila je na Međunarodnom takmičenju muzičke omladine u solo pevanju u kategoriji ženskih glasova, koje je održano u Narodnom pozorištu u Beogradu i jedna je od najmlađih članova operskog studija Narodnog pozorišta.

U Knjaževsko-srpskom teatru, na sceni „Joakim Vujić“, u subotu, 13. aprila, u 20 sati, biće izvedena predstava „Do gole kože“, rađena po tekstu Stivena Sinklera i Entoni Mekartena, a u režiji Pjer Valtera Polica.

Zambezija 3D (sinhronizovan)
(Zambezia 3D)
Početak prikazivanja: 11.04.2013
Trajanje filma: 83 min
Žanr: animirani, avantura, komedija, sinhronizovan
Režija: Wayne Thornley

Na rubu veličanstvenog vodopada, smestio se užurbani grad ptica po imenu Zambezija. Poznat kao najsigurniji grad u Africi, Zambezija postaje mali raj u kome ptice svih vrsta i boja žive u harmoniji i miru.

U subotu, 13. аprila, u Svečanoj sаli Prirodno-matematičkog fakkulteta u Kragujevcu, članovi Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra izvešće „Gospođu ministarku“ u režiji Miroslаva Miška Petrovića.

Peti po redu konkurs za stand up komičare, "Otvoreni mikrofon vol. 5" počeo je 1. aprila i traje do 15. maja.

Izložbu "Teslin čudesni svet elektriciteta" u galeriji Narodnog muzeja u Kragujevcu, za nepunih mesec dana, videlo je više od 1.000 ljudi, izjavila je danas viši vodič u tom Muzeju Tanja Mitrović.

Na Sceni „Joakim Vujić“ kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra, u četvrtak, 11. aprila, od 20 časova, biće odigrana predstava „Moje bivše, moji bivši“, koja je po tekstu D.C. Džeksona i u režiji Slađane Kilibarde premijerno odigrana 6. novembra prošle godine.

Vreli Majk
(Magic Mike)
Početak prikazivanja: 11.04.2013
Trajanje filma: 110 min
Žanr: drama, komedija
Glumci: Channing Tatum, Matt Bomer, Alex Pettyfer, Matthew McConaughey, Joe Manganiello
Režija: Steven Soderbergh

Urnebesna komedija u režiji Stivena Soderberga, sa Čeningom Tejtumom, Aleksom Petiferom i Metjuom Mekonahijem u glavnim ulogama!

Na Sceni „Joakim Vujić“ Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, u sredu, 10. aprila, od 18 časova, biće odigrana predstava „Gospođa ministarka“, po tekstu Branislava Nušića, koju je adaptirao i režirao Jovan Grujić.

Još članaka...