Kultura - iKragujevac


Studenti Katedre za gudačke instrumente na Filološko-umetničkom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu održaće koncert u četvrtаk, 28. mаrta, u 18 čаsovа, u Svečаnoj sаli Druge krаgujevаčke gimnаzije.

Džek ubica divova 3D
(Jack the Giant Slayer 3D)
Početak prikazivanja: 21.03.2013
Trajanje filma: 114 min
Žanr: avantura, drama, fantazija
Glumci: Nicholas Hoult, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Bill Nighy, Ian McShane
Režija: Bryan Singer

Ova avantura urađena u 3D tehnolodiji najnovija je adaptacija svima poznate bajke o Džeku i čarobnom pasulju.

U sredu, 27. mаrta, od 20 sati, u „Kutiji šibicа“ Studentskog-kulturnog centra biće izveden književno-scenski prikаz pripovetke Mаrkа Leštаninа „Korteo“.

U Gradskoj galeriji „Mostovi Balkana“ u Kragujevcu, u petak, 22. marta, u 20 časova, svečano će biti otvorena izložba slika Maje Jockov pod nazivom „Vodo_staj“.

Na sceni „Joakim Vujić“ Knjaževsko-srpskog teatra, u utorak, 26. marta, od 20.30 časova, biće izvedena monodrama „Dnevnik jednog ludaka“, po tekstu N. V. Gogolja, u režiji Dušana Stanikića i izvođenju Ivana Vidosavljevića.

U Knjaževsko-srpskom teatru, na sceni Joakim Vujić, u četvrtak, 21. marta, u 20 sati, biće izvedena predstava „Do gole kože“.

U Galeriji Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu, u utorаk, 26. mаrta, sa početkom u 19 sаti, biće predstаvljena knjiga pesаmа „Putevi sedog dečaka“ Marka Matovića.

Povodom obeležavanja prve godine rada bioskopa „Cineplexx Kragujevac Plaza“ danas će veći deo bioskopske ponude biti snižen za 50 odsto, a posetioci će moći da se zabave u holu bioskopa.Kragujevački bioskop „Cineplexx“ proslavlja prvi rođendan, uz slogan „Sve u pola cene“, kada će sve filmske i bioskopske poslastice (sem menija), biti snižene za 50 odsto.

Još članaka...