Kultura - iKragujevac


U okviru 15. Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“, u kragujevačkom Pozorištu za decu, u utorak, 14. maja, biće odigrane tri predstave po sledećem rasporedu:

Gost Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, u sredu, 15. maja, biće poznati glumac Petar Božović, koji će na Sceni „Joakim Vujić“, od 20 časova, izvesti poznatu monodramu„Ćeraćemo se“.

Ansambl kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra učestvuje na tradicionalnim, 49. Susretima pozorišta Srbije „Joakim Vujić“ u Lazarevcu, gde će nastupiti sa dve predstave istog dana.

Po otvaranju izložbe fotografija „Devojčica koja vidi stihove“ autorke Rine Vukobratović, u Art kafe galeriji SKC-a, u utorаk, od 22 sata, biće priređeno novo Džez veče.

Posle velike evropske i americke turneje, duo iz Beča, Catch-Pop String-Strong, gostuje u šest gradova Srbije, među kojima je i Kragujevac, gde će ovaj duet nastupiti u ponedeljak, 13. maja, od 20 časova, u Studentskom kulturnom centru.

U Art kafe galeriji Studentskog kulturnog centra, u utorаk, 14. mаja, u 20 sati, biće priređena izložba fotografija „Devojčica koja vidi stihove“ Rine Vukobrаtović.

BEOGRAD - Danas se obeležava nacionalni Dan dobrovoljnih davalaca krvi, a iz Instituta za transfuziju krvi poručuju da trenutno ima dovoljno rezervi krvi, ali da nedostaju A negativna i O negativna krvna grupa.

U okviru ciklusa meksičkih filmova, u utorаk, 14. mаja, u „Kutiji šibicа“ Studentskog kulturnog centra, u 17.30 sati je projekcija filma „Zidari“.

Još članaka...