Kultura - iKragujevac


Dragoljub Mićko Ljubičić će u petak, 5. aprila, od 20 sati, na sceni „Joakim Vujić“ Knjaževsko-srpskog teatra izvesti monodramu „One stvari – Seminar-kabare o seksualnom (ne)zadovoljstvu“.

U subotu, 6. aprila, kragujevački Akademski folklorni ansambl „Svetozar Marković“ prirediće tradicionalni godišnji koncert, koji će biti održan u Knjаževsko-srpskom teаtru, od 19 časova.

Slomljeni grad
(Broken City)
Početak prikazivanja: 04.04.2013
Trajanje filma: 109 min
Žanr: drama, kriminalistički triler
Glumci: Mark Wahlberg, Russell Crowe, Catherine Zeta-Jones, Natalie Martinez, Jeffrey Wright
Režija: Allen Hughes

“Crna” kriminalistička drama reditelja Alena Hjuza, poznatog po filmovima „Iz pakla“ i „Knjiga iskupljenja“.

NVO „MillenniuM“ i Dom omladine, u partnerstvu sa Kulturnim centrom „Rex“ iz Beograda, i ove godine, od 9. do 17. aprila, u Kragujevcu organizuju gostovanje filmskog festivala „Slobodna Zona“ u okviru nacionalne turneje festvala. Posetioci će imati priliku da vide izbor od, prema glasovima publike, 5 najboljih filmova sa poslednjeg izdanja festivala, koji je u novembru 2012. godine posetilo više od 15.000 gledalaca.

U bioskopu Cineplexx Plaza u Kragujevcu, šestog i sedmog aprila biće održan porodični vikend, kada je zakazano održavanje nekoliko zanimljivih sadržaja, među kojima supremijera animirane avanture Zambezija 3D, kreativne radionice, nastupi maskota i mađioničara, dok će Mali Politikin zabavnik biti deljen mališanima na poklon.

Na završenim 12. „Danima komedije” koji su se održavali u Bjeljini od 25. do 29. marta za najboljeg glumca festivala proglašen je Vladan Živković koji u predstavi „Do gole kože” Knjaževsko-srpskog teatra tumači lik Rajka.

Predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca „Jedan čovek, dvojica gazda” koju je po tekstu Ričarda Bina režirao Nebojša Bradić učestvuje u nedelju, 7. aprila na Međunarodnoj kulturnoj manifestaciji „Zeničko proleće 2013”.

Još članaka...