Kultura - iKragujevac


U okviru obeležavanja Dana grada, u Galeriji „Joakim“ Knjaževsko-srpskog teatra sinoć je otvorena izložba pod nazivom „Sećanja I“, na kojoj su izložene fotografije – uspomene iz predstava kragujevačkog pozorišta u poslednjih 50 godina.

U okviru koncertne sezone 2013. koju organizuje Muzički centar iz Kragujevca, u četvrtak, 9. maja, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije, od 20 sati, koncert će održati violončelista Nemanja Stanković i pijanistkinja Maja Mihić.

Džef Haneman, gitarista i jedan od osnivača kultnog metal benda Slejer, preminuo je juče oko 11 časova po lokalnom vremenu u svom domu u Južnoj Kaliforniji usled otkazivanja jetre.

Iron Man 3 3D
(Iron Man 3)
Početak prikazivanja: 02.05.2013
Trajanje filma: 130 min
Žanr: akcija, avantura, fantazija
Glumci: Robert Downey jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow, Ben Kingsley, Rebecca Hall
Režija: Shane Black

Marvelov „Iron Man 3“ suočiće drskog, ali genijalnog industrijalca Tonija Starka/Iron Man-a sa neprijateljem čiji uticaj nema granica.

Posle velike evropske i americke turneje, duo iz Beča, Catch-Pop String-Strong gostuje u šest gradova Srbije, među kojima je i Kragujevac, gde će ovaj duet nastupiti u ponedeljak, 13. maja, od 20 časova, u Studentskom kulturnom centru.

Kada su se naše bake i bakine bake pripremale za Vaskrs, to je trajalo cele godine. Čuvala se lukovina za mrkocrvenu boju, brala kopriva, dunja i dud za žutu, gulila kora sa šljiva za crvenkastu, za zelenu – koren patlidžana, za plavu – divlji zumbul, a za tamne boje čađ i cer.

Na sceni Knjaževsko-srpskog Teatra večeras se od 20 sati igra predstava “Noć u kafani Titanik“, koju je po motivima priča Ive Andrića dramatizovao i režirao Nebojša Bradić.

Još članaka...