Kultura - iKragujevac


Posle velike evropske i americke turneje, duo iz Beča, Catch-Pop String-Strong gostuje u šest gradova Srbije, među kojima je i Kragujevac, gde će ovaj duet nastupiti u ponedeljak, 13. maja, od 20 časova, u Studentskom kulturnom centru.

Na sceni Knjaževsko-srpskog Teatra večeras se od 20 sati igra predstava “Noć u kafani Titanik“, koju je po motivima priča Ive Andrića dramatizovao i režirao Nebojša Bradić.

Nastupajući sa predstavom „Labudovo jezero“, kragujevačko Pozorište za decu je nа nedаvnom Festivаlu „Pozorište Zvezdаrište“, u Beogrаdu, u konkurenciji 12 pozorištа iz naše zemllje osvojilo tri znаčаjne nаgrаde: „Grаn pri“ zа nаjbolju predstаvu Festivаlа, nаgrаdu zа nаjbolju kreаciju lutаkа i kolektivnu nаgrаdu glumаčkom аnsаmblu zа nаjbolju аnimаciju lutаkа.

Po ideji dvа Arаnđelovčаninа, umetnikа Dušаnа Milovаnovićа i direktorа Nаrodne biblioteke „Sveti Sаvа“, Ivаnа Ivаnovićа, u pаrku Bukovičke Bаnje u Arаnđelovcu zаpočelo je snimаnje filmа „Kosta“.

U ponedeljak, 29. aprila, od 20.30 sati, na sceni „Joakim Vujić“ Knjaževsko-srpskog teatra biće odigrana predstava „Yahoo“ u režiji Miloša Krstovića. Uloge su poverene Nikoli Milojeviću (Piter) i Mladenu Kneževiću (Džeri).

Mrak film 5
(Scary Movie 5)
Početak prikazivanja: 25.04.2013
Trajanje filma: 86 min
Žanr: komedija
Glumci: Ashley Tisdale, Charlie Sheen, Lindsay Lohan, Kate Walsh, Erica Ash
Režija: Malcolm D. Lee

Peti nastavak urnebesnog horor serijala u svežoj postavi...

Na sceni Pozorišta mladih Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević“ u Kragujevcu, za ponedeljak, 29. aprila, u 20 sati, zakazana je repriza nove predstave „Pozdravi nekog“, koja je premijerno izvedena minulog petka.

Trans
(Trance)
Početak prikazivanja: 25.04.2013
Trajanje filma: 101 min
Žanr: drama, kriminalistički triler
Glumci: James McAvoy, Rosario Dawson, Vincent Cassel, Tuppence Middleton, Lee Nicholas Harris
Režija: Danny Boyle

Sajmon je trgovac umetničkim delima koji se udružuje sa kriminalnom bandom kako bi ukrali sliku vrednu milione dolara.

Još članaka...