Kultura - iKragujevac


U okviru kragujevačke „Noći muzeja“, poznati kragujevački majstor fotografije Zoran Đorđević prezentovaće svojih 12 radova na izložbi pod nazivom “Elba i galebovi” u Galeriji Fakulteta medicinskih nauka. Otvaranje izložbe je u 18 sati.

Predstava „Bajka o vitezu bez konja“ Pozorišta mladih iz Novog Sada proglašena je za najbolju predstavu 15. međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“ u Kragujevcu.

U Art kafe galeriji Studentskog kulturnog centra u Kragujevcu, u petаk, 17. mаja, od 22 sata, koncert će održati Vroom – jednа od nаjznаčаjnijih electro-rock grupа u Srbiji.

1898. – Rođena je srpska književnica Desanka Maksimović, član Srpske akademije nauka i umetnosti, čija se topla, senzibilna, neposredna i muzikalna poezija odlikuje rodoljubljem i humanošću.

Danas u 13:00 sati, u Staroj Skupštini, otvoriće se se  izložba “Gradovi kulture”, gradova članova Alijanse evropskih gradova kulture.

Na Sceni „Joakim Vujić“ Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, u četvrtak, 16. maja, od 20 časova, biće odigrana hit predstava „Gospođa ministarka“, po tekstu Branislava Nušića, koju je adaptirao i režirao Jovan Grujić.

Poslednjeg dana 15. Međunarodnog lutkarskog festivala „Zlatna iskra“ u Kragujevcu, u petak, 17. мајa, u Pozorištu za decu će biti odigrane dve predstave – jedna u takmičarskom delu programa, dok će domaćini nastupiti u revijalnom delu:

Još članaka...