Kultura - iKragujevac


Oz - Veliki i moćni 3D
(OZ - The Great and Powerful)
Početak prikazivanja: 07.03.2013
Trajanje filma: 130 min
Žanr: akcija, avantura, fantazija
Glumci: Mila Kunis, Rachel Weisz, James Franco, Michelle Williams, Zach Braff
Režija: Sam Raimi

Volt Diznijeva fantastična avantura „Oz veliki i moćni”, u režiji Sema Raimija govori o poreklu L. Frenk Baumovog dobro poznatog lika Čarobnjaka iz Oza.

Понедељак, 11.март– Арт кафе галерија у 22:00
VOCAL JAZZ NIGHT

Понедељак, 11.март– Сала гимназије у 20:00
Концерт класике

Евгенија Јеремић
Класа : Марина Трајковић Биџовски
Гост концерта : Зорица Белоица
Клавирски сарадник : Душан Тороман

Srbiju će na predstojećem takmičenju za najbolju pesmu Evrope u Malmeu predstavljati grupa "Moje 3" sa pesmom "Ljubav je svuda".

U studiju Radio televizije Srbije večeras će biti održano finale muzičkog festivala Beosong 2013 na kome će od pet kompozicija, glasovima publike biti izabran srpski predstavnik na ovogodišnjoj Evroviziji od 14. do 18. maja u Malmeu u Švedskoj.

Fotografije predstave „Konstantin“, koja je u javnosti izazvala polemike zbog budžeta od 19 miliona dinara, pojavile su se tek nakon beogradske premijere upriličene 4. marta u Narodnom pozorištu.

Zvezda filma „Sirano de Beržerak“ preminuo je sinoć oko 22 časa u svom stanu“ – preneo je internet radio „Signaler“ i francuski portal Necro.

Parsifal (MET opera)
(Parsifal (Oper), NY MET, 2013)
Početak prikazivanja: 02.03.2013
Trajanje filma: 340 min
Žanr: bez podataka
Glumci: Katarina Dalayman (Kundry), Jonas Kaufmann (Parsifal), Peter Mattei (Amfortas), Evgeny Nikitin (Klingsor), René Pape (Gurnemanz)
Režija: Daniele Gatti, Dirigent

Jonas Kafman u ulozi Parsifala debituje u Metropolitenu. Čuveni reditelj filmova i opera Fransoa Žirar takođe je prvi put angažovan u ovoj operskoj kući. Dirigent je Danijel Gati.

Dvodnevno muzičko takmičenje "Beosong 2013", na kome će publika izabrati predstavnika Srbije na 58. "Pesmi Evrovizije", počinje večeras u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku.Prve večeri biće predstavljeno 15 kompozicija koje je izabrala selekciona komisija festivala.

Još članaka...