Kultura - iKragujevac


Predivna stvorenja
(Beautiful Creatures)
Početak prikazivanja: 21.02.2013
Trajanje filma: 124 min
Žanr: drama
Glumci: Emma Thompson, Emmy Rossum, Alice Englert, Alden Ehrenreich, Jeremy Irons
Režija: Richard LaGravenese

Ljubavna drama smeštena na jugu Amerike

(Sonja i bik)
Početak prikazivanja: 21.02.2013
Trajanje filma: 102 min
Žanr: romantična komedija
Glumci: Judita Franković, Goran Bogdan, Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić
Režija: Vlatka Vorkapić

Na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaustavlja se kamion: četiri muškarca prevoze bika Garonju na dogovorenu borbu u Hrvatsku. Nemaju sve potrebne papire ali se Stipe setio rešenja: pustiće Garonju da sam pređe granicu pasući travu. Pa ko će da legitimiše jednu životinju?!

Kraj
(Fin)
Početak prikazivanja: 21.02.2013
Trajanje filma: 90 min
Žanr: triler
Glumci: Miquel Fernandez, Antonio Garrido, Daniel Grao
Režija: Jorge Torregrossa

Grupa starih prijatelja se sastaje da bi proveli vikend zajedno u planinskoj kolibi.

Ugledni reditelj Goran Marković izjavio je danas Tanjugu da najavljena prodaja "Avala filma" predstavlja pljačku baze naše filmske industrije i pobedu tajkuna, zainteresovanih za veliki prostor tog studija u Košutnjaku.

Maestro Bora Dugić odlikovan je ordenom Svetog save drugog stepena Srpske pravoslavne crkve za doprinos na polju umetnosti. Visoko odlikovanje SPC uručio mu je patrijarh Irinej.

Kragujevac - Snimanje serije Radoša Bajića „Ravna gora“ biće nastavljeno 15. marta, izjavio je kragujevački glumac Mirko Babić, koji u seriji glumi dedu Obrada, čiji je jedan sin na strani četnika, a drugi s partizanima i oko čije se familije „vrti cela priča“.

Jedna od najpoznatijih građevina sveta, rimski Koloseum, mogla bi da se uruši ukoliko vlasti ne odustanu od ideje da u njegovoj neposrednoj blizini izgrade stanicu metroa, saopštilo je udruženje za zaštitu kulturnog nasleđa Naša Italija.

Više od 500 filmova različitih žanrova, uključujući klasike drame i komedije, horora, vesterna, neme filmove, dokumentarce i animirana ostvarenja, dostupno je za besplatno gledanje na internetu.

Još članaka...