Kragujevac: Autobus ''za dlaku'' izbegao nesreću kod fabrike automobila FIAT !!! - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun vam donosi informacije o jučerašnjem događaju koji je mogao da se pretvori u pravu katastrofu! ''Lastin'' gradski autobus koji svakodnevno prolazi pored ove fabrike, mogao je da, ni kriv ni dužan, da postane akter teške saobraćajne nesreće! A ne biste pogodili ko je, zapravo, kriv...

{jathumbnail off}

Naime, kod glavnog ulaza u fabriku FIAT već mesecima se neprestano smenjuju parkirani kamioni. Njima se vrši transport robe za potrebe ove fabrike i tu se svakodnevno nalaze. Na toj deonici je predviđeno da se saobraćaj odvija u dva smera, međutim, ogromni žuti kamioni su ovu ulicu pretvorili u jednosmernu!

Kada je pored kamiona trebalo da se ’’provuče’’ autobus čija je ovo trasa, vozilo je naišlo iz suprotnog smera i vozač autobusa nije imao izbora, pa je udario u banderu i prošao na svega pola metra od korita Lepenice, dubokog desetak metara! Bilo je pitanje- udariti u drugo vozilo, ili sleteti u korito, što bi bilo pogubno za sve putnike! Samo prisebnošću vozača izbegnuta je teška tragedija, i čini se da je od dva zla izabrao treće, i to ono najmanje! 

Građani MZ Erdeč su mesecima upozoravali na ovakve i slične situacije koje bi mogle da se dogode! Nažalost, reakcije FIAT automobila, lokalne vlasti i MUP-a su izostale. A naš sreski špijun opet upozorava na značaj Južne obilaznice, koja bi umnogome poboljšala odvijanje saobraćaja u mnogim delovima grada a ne samo u ovom naselju, i koja bi znatno smanjila šanse da se ovakve stvari dešavaju! 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu