Umesto novog asfalta samo krpljenje - iKragujevac


Sreski špijun

Gradska vlast svaki put pred izbore obećava kompletno restruktuiranje ulice Cara Dušana u Pivari , što se naravno, iz priloženog nikada nije dogodilo.

 

Bilo je više pokušaja asfaltiranja trotoara i krpljenja udarnih rupa , ali, naravno bezuspešno.
Kroz ulicu Cara Dušana prolazi sav autobuski, teretni i putnički saobraćaj koji spaja naselja Bresnica, Teferič, Trmbas, Ždraljica, Metino Brdo i selo Bukorovac sa gradom.


Usled ekstremno visokog intenziteta prolaza autobusa i teških kamiona ulica godinama polako tone i naginje se na jednu stranu. Zbog toga javljaju se vibracije i potresi prilikom svakog prolaženja bilo kog težeg vozila i stradanje pojedinih objekata na kojima se pojavljuju pukotine na zidovima i urušavaju se konstrukcije krovova.

Stanje samog asfalta i šahtova je katastrofalno. Ne postoji metar puta koji nije krpljen u više navrata, a sami otvori šahtova ,po onome što bi trebalo da se zove trotoar, ne postoje već su preko otvora postavljene betonske ploče.

 

Ulica Cara Dušana po svim kriterijumima spada u ulicu prve kategorije i prvog prioriteta iz rethodno navedenih razloga.

Građani koji žive u ulici Cara Dušana su pokrenuli inicijativu za potpis peticije za kompletno restruktuiranje infrastrukture, kako putne, tako i kanalizacione i vodovodne, jer usled malo obilnijih padavina šahtovi prelivaju, a i nebrojeno puta se desilo da nema vode usled pucanja vodovodnih cevi.


Potpisivanju peticije su se odazvali svi do jednog stanovnika u ovoj ulici i peticija je predata mesnoj zajednici Pivara pre mesec dana. Odgovora do sada nema. Imaju  nameru da svoj protest radikalizuju u vidu eventualne kratke blokade saobraćaja kako bi se javnosti skrenula pažnja na njihov problem.

Ove fotografije zabelezio je objektiv sreskog špijuna

{jathumbnail off}
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu