Gradonačelniče, gde je Bresnica? [Video] - iKragujevac


Sreski špijun

Kragujevac je „grad budućnosti“, rečenica koju često čujemo i čitamo preko sredstava inforimisanja, naročito u poslednje dve, tri godine. Kada će ta budućnost stići u Bresnicu, kada će umesto po blatu, hodati po asfaltu, i kada će kvalitet života biti barem približan onom u centru, pitaju se žitelji ovog dela grada.

Kadinjača je tipična ulica u Bresnici. Neuređena, neasfaltirana, bez ivičnjaka, o trotoaru je bezpredmetno i govoriti. Puna rupa i neuređenih šahti. Na pojedinim mestima se teško mimoilaze dva automobila. Posle svake kiše blato je normalna pojava. Par dana je na ulici stajao šut koji je dodatno otežavao situaciju, a koji su građani morali sami da sklone. Sve okolne ulice su u sličnom stanju. Zbog ovih, ali i mnogih drugih stvari, stanovnici Bresnice često upućuju pritužbe Mesnoj Zajednici, ali bez ikakvog efekta.

Kao da ne živimo u gradu, kao da ovi iz grada ne znaju gde je Bresnica – neretko se čuje u naselju. Stanovnici imaju utisak da su zaboravljeni, i da predstavnici gradske vlasti svesno preskaču Bresnicu, jer im se ne uklapa u sliku Kragujevca koji se „ubrzano razvija“, i koji je „grad budućnosti“.

{youtube}3pPylPCTdnk{/youtube}
 {jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu