Harač Grada Kragujevca na šarenoj pijaci - iKragujevac


Sreski špijun

Jedna od informacija iz grada koju je zabeležio naš sreski špijun dolazi sa šarene pijace ili ti buvljaka. U razgovoru sa zakupcima tezgi koji sede i čekaju da prodaju robu ako uopšte i ima naroda.


{jathumbnail off}

Po priči sagovornika, mesečni zakup tezgi iznosi 12000 dinara za 3 m2, što ovu pijacu po zakupu tezgi svrstava na prvo mesto u Srbiji. U najavi je novo poskljupljenje od 680 din, samo se pita dali gradska vlast koja određuje cenu ima tu svest da li stvarno tezga toiko mora da košta? Na pijaci ima između 550 i 600 tezgi onda sami procenite o kojoj količini novca se radi. Svi vrlo dobro znamo a i vidimo da je sve veća kriza koja se i te kako odrazila na prodaju robe.

Sve veći broj zakupaca razmišlja da odustane od tezge ili da potraži lokale u gradu za manji iznos jer su uslovi za rad na pijaci sve lošiji pored cene koja je previsoka, prodavci imaju i problem sa grejanjem koje je izuzetno loše a nekad uključe i jednom dnevno, prodavci su prinuđeni da se dobro naobuku da ne bih navukli i grip ili neku vrstu prehlade.

Očigledno Gradska vlast ide sama protiv sebe i svog naroda. Svaka vam čast na radu.

 

 

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu