Da li su ovo humani uslovi za život? - iKragujevac


Sreski špijun

Naš sreski špijun poslao nam je fotografije koje je napravio u Pivari prolazeći Teslinom ulicom. Stanovnici ovog dela Pivare žive u nehumanim uslovima.

Nemaju osnovno za život: kanalizaciju, krovovi prokišnjavaju, zidovi unutar baraka pucaju…  Barake su toliko stare da više nisu za stanovanje.

Od lokalne vlasti grada Kragujevca više puta su tražili pomoć. Od 2001. godine ovim meštanima iz dana u dan su obećavali da će biti iseljeni u adekvatnije prostore za stanovanje.

Ali ovi ljudi nikada nisu izgubili nadu i svakog meseca bar po jedan put se obrate lokalnoj vlasti za pomoć. U ovim barakama živi oko dvadeset ljudi.

Oni od komunalnih imaju još veći životne, stambene i zdravstvene probleme. Velika vlaga je presudni faktor kada je njihovo zdravlje u pitanju.

Čak je gradska vlast poslala geografe da naprave plan i da izmere zemljište kako bi srušili barake i podigli nove stambene objekte, ali i to je brzo prošlo.

Geografi su napravili plan i više nikada nisu došli u ovo naselje. Da li je moguće da u 21.veku lokalna vlast ne može da pomogne ovim ljudima?

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu