TRAGEDIJA: Kragujevčanin, otac troje dece krečio stan, a onda pao i POGINUO - iKragujevac


Hronika

KRAGUJEVAC - V. D. (33) izgubio je život kad je pao sa metar i po visine radeći u jednom stanu u austrijskoj prestonici. Od siline udarca preminuo je na mestu.

V. D. (33) iz Kragujevca poginuo je u sredu po podne nakon što je pao sa skele na glavu dok je krečio stan u Beču.

D. D., brat nastradalog Vladana, kaže za Kurir da se tragedija kobnog dana u austrijskoj prestonici dogodila oko 16 časova.

Fatalne povrede

- Mala skela bila je postavljena u stanu na oko metar i po visine. Vladan je sa kolegama radio rigips na plafonu i u jednom trenutku je nezgodno pao i udario glavom u pod. Moj brat je od siline udarca na mestu ostao mrtav - rekao je kroz suze potreseni Dalibor.

Prema njegovim rečima, za Vladanovu smrt prva je saznala njegova tašta, koja je tužnu i bolnu vest prenela Micanu Despotoviću, stricu i kumu nastradalog Kragujevčanina.

- Tašta je živela i radila u Austriji, a za tragediju je saznala tri sata nakon što se dogodila, oko 19 časova. Jadna žena nije imala srca i snage da nas pozove i saopšti nam užasnu vest, pa je kontaktirala s policijom u Kragujevcu i tražila strica nastradalog zeta i kuma, koji je tamo zaposlen. Skrhan od bola, kum je otišao svojoj kući, pokupio porodicu i došao kod nas. Tada su nam preneli šta se V. D. dogodilo, izjavili nam saučešće, a potom smo svi briznuli u plač - priča D. D..

Kako kaže, njegov brat je u Austriju išao kako bi zaradio novac da prehrani porodicu i troje maloletne dece.

- S vremena na vreme je putovao i radio. Izdržavao je bolesne i nezaposlene roditelje, ali i suprugu i njihovo troje dece. Mališani imaju četiri, osam i deset godina. Ovo je strašna tragedija... Zla sudbina i ništa više. Ostalo nam je samo da tugujemo za Vladanom, koji nas je zauvek napustio - jedva je izustio brat tragično nastradalog Despotovića.

Tata je na nebu

On dodaje da je najteži momenat usledio kada je deci saopštio da su ostala bez oca.

- Školski psiholog je predložio da deci kažemo istinu, što sam i uradio. Uhvatio sam ih za ruke, zagrlio i rekao im da je njihov tata otišao na nebo. Njihovu reakciju teško je objasniti rečima - grcao je u suzama brat nastradalog.

Komšije
Bio je sjajan momak

- Bio je sjajan momak i svakome je hteo da pomogne. Ne pamtimo da se s bilo kim posvađao. Igrao je fudbal u lokalnom klubu Seljak iz Malih Pčelica - priča meštanin ovog naselja.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu