Apelacioni sud u Kragujevcu poništio presudu za ubistvo komšije - iKragujevac


Hronika

Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je T.Ž. (54) iz Prugova osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva komšije Darka Petrovića (35), izvršenog 31. januara 2016. godine

POŽAREVAC – Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je T.Ž. (54) iz Prugova osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva komšije Darka Petrovića (35), izvršenog 31. januara 2016. godine.

Usvajajući žalbu odbrane optuženog, Apelacioni sud je naložio da se, pre održavanja novog glavnog pretresa, obavi rekonstrukcija događaja na licu mesta.

Ovaj zločin dogodio se pola sata pre ponoći, na pragu kuće Darkovog oca u Prugovu, kod koga je on bio na večeri sa svojom suprugom.

Nakon što je krenuo kući, koja se nalazi u istom dvorištu, Darko je počeo da obuva patike, kad su odjeknuli hici koji su ga usmrtili na licu mesta.

Obdukcijom njegovog tela, ustanovljeno je da je likvidiran municijom za odstrel krupne divljači.

Optuženi T.Ž. uhapšen je mesec i po dana nakon ubistva, ali nije priznao delo za koje se tereti, zbog čega je motiv ovog zločina ostao nepoznat.

Inače, T.Ž. je nekoliko godina pre ovog zločina izašao iz Kazneno-popravnog zavoda „Zabela“, gde je izdržavao kaznu od 15 godina zbog ubistva još jednog meštanina Prugova. 

 

Izvor: Novosti

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu