''Kako vas Bog spoji, neka vas i na onom svetu nikad ne rastavi'': Sahranjena uz suze i jecaje tragično nastradala Jovana, svi se MOLE ZA OPORAVAK njene i Stefanove BEBE - iKragujevac


Hronika

Jovana Milenković (25) sahranjena je na groblju u svom rodnom selu Đunisu, dan nakon što je njen dečko Stefan Ilić spušten u zemlju u svom selu Parunovcu

U KC Kragujevac još uvek traje borba za njihovo dete, koje je na svet došlo 10. januara, samo sat vremena nakon udesa u kome je novorođenče na licu mesta izgubilo oca, dan pre nego što će od posledica stravičnih povreda izgubiti i majku.

Tužna povorka u subotu je ispratila Stefana, a dan kasnije Jovanu. Porodica Milenković je medijima predočila da ne želi prisustvo novinara na sahrani i zamolila za privatnost. Oproštaj od mlade porodilje bio je težak i za one najtvrđeg srca.

- Nama ostaje samo da budemo jaki, da se suočimo sa onim što nas čeka, sada više nemamo kud - kaže, za "Novosti" Saša Milenković, Jovanin otac, koji je bio u kolima zajedno sa ćerkom i zetom i mlađom ćerkom Teodorom (20), koja se još uvek oporavlja od povreda i trauma u udesu na Čokotinom brdu.

I Jovana i Stefan bili su sličnih sudbina. Odrastali su, nakon razvoda njihovih roditelja, uz nesebičnu ljubav i požrtovavanje očeva. Bili su mezimci i baka i drugih bliskih rođaka. Omiljeni u svakom društvu, vedri i dragi prijatelji. Zaljubili su se na prvi pogled. Zavoleli su se pre godinu i po, i ta ljubav trebalo je da bude krunisana rođenjem sina.

- Stvarno smo Jovanu držali kao malo vode na dlanu, a i Stefan je bio fin, baš su bili par. Tog dana je krenula na pregled, odgovorna je bila - priča nam Jovanina baka Nadežda.

STANJE BEBE NEPROMENJENO

Zdravstveno stanje bebe porođene carskim rezom posle udesa u Kruševcu, koja je zbrinuta u Centru za neonatologiju Kliničkog centra u Kragujevcu, i dalje je nepromenjeno.

- Osnovne životne funkcije su stabilizovane, ali je opšte stanje malog Vuka i dalje teško. Priključen je na respiratore, a tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje - kažu u Centru za neonatologiju.

Najveća želja Stefana Ilića bila je da mu se sin zove Vuk. Porodica preminule Stefanove devojke, porodilje Jovane Milenković nam je ispričala da će Stefanova želja za njih biti svetinja.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu