Udruženje "Šumadija" uručilo donaciju Narodnoj kuhinji - iKragujevac


Uncategorised

Udruženje odgajivača svinja «Šumadija» danas je uručilo donaciju od 140 kilograma mesa Narodnoj kuhinji Crvenog krsta. Reč je o udruženju koje je tokom 2013. godine koristilo sredstva iz agrarnog budžeta grada namenjena podršci radu poljoprivrednih udruženja.

Mi smo u 2013. godini bili korisnici programa za unapređenje rada udruženja i taj program smo uspešno sproveli u prošloj godini. Deo tog programa je bila pomoć socijalno ugroženima i mi smo isporučili donaciju Narodnoj kuhinji Crvenog krsta u Kragujevcu. I ove godine ćemo konkurisati za sredstva za podršku udruženjima i nadam se da ćemo opet pomoći nekome kome je pomoć potrebna - kaže Milan Ćurčić, predstavnik Udruženja odgajivača svinja «Šumadija».

Snežana Živanović-Katić, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu objašnjava da je ovaj program dobar primer saradnje resora za poljoprivredu i resora za socijalnu politiku grada, čime se korist od programa umnožava.

Ovo je nastavak programa koji već godinama unazad realizujemo preko agrarnog budžeta sa poljoprivrednim udruženjima, gde udruženja dobiju sredstva preko konkursa, iz agrarnog budžeta za nešto što je njima najpotrebnije za rad i jačanje tog poljoprivrednog udruženja, a sa druge strane, u obavezi su da deo tog dobijenog novca vrate u svojim proizvodima koji se opet prosleđuju tamo gde je najpotrebnije - kaže Snežana Živanović Katić.

Ona je ovom prilikom najavila i novi konkurs za podršku udruženjima poljoprivrednika u 2014. godini i pozvala sva zainteresovana udruženja da konkurišu. Tokom 2013. godine svoje proizvode su za program narodne kuhinje donirali i Duštvo pčelara, Udruženje poljoprivrednika «Drdić», Udruženje poljoprivrednika «Seljak», Poljoprivredno gazdinstvo Nikolić, Udruženje povrtara «Osaonica» i Udruženje «Šumadija voće». Inače, Narodna kuhinja Crvenog krsta u Kragujevcu trenutno ima 700 korisnika, od kojih je 313 dece.

- Mi smo u ovom periodu imali povećanje broja korisnika Narodne kuhinje tako da je ova akcija od izuzetnog značaja da «upotpuni» njihov obrok. Mi smo u ovom momentu mirni jer smo zbrinuli sve korisnike, a bila je zaista velika briga hoće li svi moći da dobiju obrok - kaže Jasmina Nedović, član Gradskog veća za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu