Humanost na delu: Radnički i Amerikanci igraju za Aleksandra Prijovića - iKragujevac


Uncategorised

Večeras od 20.30 sati, na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“, vaterpolo klub Randički Kon Tiki i reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odigraće humanitarnu utakmicu na kojoj će se prikupljati pomoć za lečenje sedamnaestogodišnjeg Kragujevčanina, Aleksandra Prijovića, obolelog od teškog deformiteta kičmenog stuba.

Selektor Sjedinjenih Američkih Država, Dejan Udovičić, pozvao je sve Kragujevčane da se uključe u ovu humanitarnu akciju, jer je Aleksandru za novu operaciju potrebno 26.000 dolara.

- Drago mi je što je ova utakmica humanitarnog karaktera i nadam se da će što više Kragujevčana doći i pomoći Aleksandru u njegovoj borbi. Određenu sumu novca uplatiće i američki vaterpolo savez – otkriva Udovičić.

- Dragocen nam je svaki minut sa ovakvom ekipom kao što je Radnički. Ovo je najmlađa reprezentacija u američkoj istoriji, sa prosekom od oko 20 godina. Sve su to mahom igrači sa koledža, koji predstavljaju budućnost američkog vaterpola. Prvi put smo se okupili u ovakvom sastavu i započeli ozbiljan rad. Trudićemo se da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu – kaže Udovičić.

Udovičićev pomoćnik iz prošle sezone i čovek koji je od njega preuzeo klupu Radničkog, Dejan Jovović, istakao je da će ova humanitarna utakmica njegovim izabranicima poslužiti i kao provera novih stvari koje su uigravane na zajedničkim sparing treninzima, pred jako važne duele sa Brešom i Crvenom zvezdom.

- U ovom trenutku nam je jako bitno da imamo dobar sparing. Zbog toga smo još ranije zakazali sparing sa Amerikom i drago mi je da smo realizovali nešto što smo dogovorili pre šest-sedam meseci. To pokazuje našu, ali i ozbiljnost američkog saveza. Verujem da ovo nije poslednji sparing i da ćemo i ubuduće koristiti boravak Amerike u Evropi za odigravanje novih utakmica – zaključio je Jovović.

Ulaz je besplatan, a gledaoci će novac moći da ostavljaju u kutije za priloge, koje će biti postavljene na ulazu.

izvor/foto: vkradnicki.com

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu