Miškoviću produžen pritvor - iKragujevac


Uncategorised

Pritvor Miroslavu i Marku Miškoviću kao i još sedmoro osumnjičenih produžen je za 30 dana. Osumnjičeni se terete za izvalčenje para iz putarskih preduzeća. 

Tužilaštvo za organizovani kriminal predložilo je Specijalnom sudu u Beogradu da se Miškovićima, Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih produži pritvor u kome se nalaze od 12. decembra.

U okviru istrage protiv vlasnika "Delta holdinga" i još devet osumnjičenih za izvlačenje para iz putarskih preduzećau Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočila je direktorka "Luke Beograd" Ivana Veselinović.

Posle saslušanja, koje je trajalo oko dva sata, Veselinovićeva nije htela da daje izjave novinarima koji su je čekali ispred Specijalnog suda.

Veselinovićeva je svedočila o svojim saznanjima u vezi sa poslovanjem "Delta brokera", jedne od Miškovićevih kompanija u kojoj je ranije bila zaposlena. Osim nje, danas su saslušana još dva svedoka.

Istraga se nastavlja sledeće sedmice.
Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su u 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve, "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 milioina evra, od čega je Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu