Skupština se o rezoluciji izjašnjava u subotu - iKragujevac


Uncategorised

Sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti razmatrana rezolucija o Kosovu i Meothiji biće održana u subotu, sapšteno nam je danas u parlamentu. 

Premijer Srbije Ivica Dačić najavio je da će danas biti upućen zahtev za održavanje sednice parlamanta na čijem dnevnom redu će biti predlog rezolucije o Kosovu i Metohiji o kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne u subotu.
"Zahtev za održavanje sednice danas će biti upućen skupštini i ona se može očekivati do kraja nedelje, najveroatnije u subotu", rekao je Dačić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Prema njegovim rečima, važno je to što je postignuto jedinstvo svih stranaka vladajuće koaliciije o tim dokumentima.
"Nadam se da će i druge stranke videti predlog rezolucije koja uvažava činjenicu odbrane državnih i nacionalnih interesa, ali i nephodnost nastavka evropskih integracija zemlje", rekao je Dačić.

U parlamentu je danas potvrđeno da će sednica Skupštine Srbije biti održana u subotu u 10 sati.

Predlog Rezolucuje o osnovama za razgovore sa privremenim institucijama u Prištini i Platforma iz koje je proistekao taj dokument usvojeni su danas na zajedničkoj sednici Vlade i predsedenika Srbije.

Platforma, kako je rečeno na konferenciji za novinare premijera Ivice Dačića i predsednika Tomislava Nikolića, neće ići u parlament jer je to osnova za dalje razgovore sa privremenim institucijama Prištine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu