Kragujevčani duguju 845 miliona dinara za vodu - iKragujevac


Uncategorised

 Kragujevačkom Javno-komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" domaćinstva i privreda duguju za utrošenu vodu 845 miliona dinara, rekao je danas direktor tog javnog preduzeća Obren Ćetković.

 

On je kazao da se od građana potražuje 590 miliona, dok preduzeća za vodu duguju 255 miliona dinara."Od 2005. godine nudimo izmirivanje obaveza reprogramom, koji se usklađuje sa platežnim mogućnostima dužnika. Sa domaćinstvima smo sklopili reprogram za 105 miliona dugovanja, što je nepunih 20 odsto potraživanja, a sa privredom oko 90 miliona", naveo je Ćetković.

Prema njegovim rečima, među najvećim dužnicima je preduzeće "7. juli" iz Batočine, koje je dužno skoro 100 miliona dinara, a reprogram za izmirivanje zaduženja sklopljen je sa kragujevačkom fabrikom "Zastava oružje".Ćetković je dodao da će "Vodovod i kanalizacija" nastaviti da utužuje dužnike, kao i da prema velikim dužnicima aktivira izvršna sudska rešenja, pa će tako, prvi put, biti primorano da takve neplatiše blokira zbog naplate potraživanja."Neka preduzeća koja imaju velike dugove za vodu iz prethodnog perioda utužuju "Vodovod" za njegov tekući dug i prete blokadom našeg računa", rekao je Ćetković.

Zbog velikih nenaplaćenih potraživanja, pored ostalog, preduzeće "Vodovod" poslednjih godina ima problem sa likvidnošću koji se prevazilazi uzimanjem bankarskih kredita.Cena vode u Kragujevcu povećana je pred Novu godinu za oko 9,5 procenata, pa privreda za kubni metar vode plaća 122,38 dinara, a građani 63,08 dinara.

izvor: Kurir

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu