SNS Kragujevac: Meštani Jovanovca u svakodnevnom strahu - iKragujevac


Uncategorised

Mesna zajednica Jovanovac, broji preko 1270 stanovnika, koji se svakodnevno suočavaju sa raznim problemima, a čijim rešavanjem bi se moglo olakšati njihovo normalno funkcionisanje. Konferenciju prenosimo u celosti:

Lokalna vlast nije našla za shodno da obezbedi određena sredstva kako bi žiteljima ove mesne zajednice omogućila prijatniji život. Najveći komunalni problem ove mesne zajednice je deponija smeća. Zbog nekotrolisanog širenja deponijskog gasa, rizik od požara i eksplozija je ogroman. Procedne vode iz deponija se ne sakupljaju niti prečišćavaju, čime se ugrožavaju podzemne i površinske vode i zemljište, zbog visokog sadržaja organskih materija i teških metala.

Deponija u Jovanovcu, čiji kapacitet za par godina dostiže svoj maksimum, predstavlja veliku opasnost za životnu sredinu, vazduh, ljude, ali nije i jedini problem građana ove Mesne zajednice. Neasfaltirane ulice, loše ulično osvetljenje i loša vodosnabdevenost, (u školi vode za piće uopšte nema), slab napon struje, samo su neki od problema koje do sada gradska vlast nije imala sluha da reši. Rastinje pored puta smanjuju vidljivost vozačima, a i daje lošu sliku prirodnom okruženju. Neuređeno školsko dvorište, koje je i jedino mesto za okupljanje i igru dece u naselju, dokaz je nedovoljne brige lokalne vlasti za decu ovog kraja. Ovo su samo neki od problema koji tište žitelje Mesne zajednice Jovanovac, a za koje gradska vlast do sad nije imala sluha.

Gradska vlast u saradnji sa Savetom MZ Jovanovaca, bi trebalo da se osvrne na ove probleme, obezbedi minimalna finansijska sredstva koja su potrebna za rešavanje istih. Žitelji Mesne zajednice Jovanovac, zaslužili su normalan život, kakav dolikuje građanima 21 veka.


Gradski odbor SNS

U Kragujevcu,

29.08.2013.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu