Ko je Nikola Dašić - Prvi na listi SNS u Kragujevcu - iKragujevac


Izbori 2020

Nikola Dašić potiče iz oficirske porodice, što ga je donekle i opredelilo da nakon Srednje ekonomske škole u Kragujevcu, studije završi na Vojno-tehničkoj akademiji u Beogradu 2002. godine kao diplomirani ekonomista i oficir.

Karijeru je započeo zvanjem potporučnika u logističkoj brigadi za snabdevanje i opremanje Generalštaba i Ministarstva odbrane. 2005. godine karijeru nastavlja u Agenciji za privatizaciju RS, prvo kao pomoćnik rukovodioca projekta, a kasnije i kao direktor regionalnog centra u Kragujevcu.

2012. godine zasniva radni odnos u Narodnoj banci Srbije na poziciji direktora odeljenja Prinudne naplate u Kragujevcu, da bi pola godine kasnije na poziv Guvernera NBS prešao u Beograd radi dodatnog angažovanja na mestu ličnog savetnika za regionalni nadzor u filijalama u Kragujevcu, Nišu i Užicu, i po ovlašćenju Guvernera koordinator Sektora za poslove sa gotovinom i trezorskim odeljenjima u filijalama u Beogradu i Novom Sadu.


Nikola Dašić je jedan od osnivača gradskog odbora SNS Kragujevac i član Izvršnog odbora stranke. Suprug je i otac tri ćerke, ljubitelj prirode, aktivni planinar i biciklista.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu