Svi na ovu stranu: Veroljub Stevanović promovisao 100 projekata koji će Kragujevac učiniti prestonicom razvoja - iKragujevac


Izbori 2020

Izborni štab i lista „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu“ spremno dočekuje raspisivanje lokalnih izbora sa pripremljenih više od 100 projekata.

Projekti se odnose na investicije, ulaganja u poljoprivredu, socijalnu politiku i zdravstvo, životnu sredinu, kulturu i sport.

Cilj je da Kragujevac bude lider, jer grad ima mnogo neiskorišćenih potencijala, objašnjavaju u Izbornom štabu „Svi na ovu stranu“.

U susret raspisivanju lokalnih izbora, izborna lista „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu“ predstavila je 100 projekata, kojima su obuhvaćene sve ciljne grupe i starosne kategorije, a realizacijom ovih projekata obezbediće 10.000 novih poslova.

Kapitalni projekti ovim programom su: Severna obilaznica, autobuska stanica, izletište Žeželj, kružni tok Mala Vaga, Akva park, put Dragobraća – Mrčajevci, Muzej Fiće, novi gradski kvart na prostoru kasarne Radomir Putnik, izletište Metino brdo, Stambeni kompleks “GreenVille”, Skejt park, Climbing pillar, River 365 na Lepenici, deponovanje smeća van grada, smanjenje stope poreza na imovinu, Gradska opšte bolnica, samo su neki od 100 projekata koje koalicija “Svi na ovu stranu” planira da realizuje u naredne četiri godine.

“Svi ovi projekti su izvodljivi i apsolutno menjaju sliku grada. Ostvarivanjem ovih projekata mi ćemo ponovo biti drugi grad u zemlji. Vrlo sam svestan u koje neprilike dolazimo prilikom dolaska na vlast, ukoliko nam građani ukažu poverenje, a sve je to posledica jednog nekorektnog odnosa ovih 5 i po godina. Ovo je naš grad, a ako ga tako vidimo svi, ovo može i mora da se promeni, da budemo privlačni ljudima koji žele ovde da dođu. Kao što Šoping centar “Plaza” privlači ljude iz cele Šumadije i šire da dođu u Kragujevac, tako će i ovi projekti. Spremni smo da ih realizujemo i mi to možemo uz komunikaciju koju imamo sa onima koji regulišu tokove novca, odnosno sa vrhom države”, rekao je Stevanović.    

U planu je deponovanje smeća van teritorije grada, povlašćene cene za male poljoprivredne proizvođače, kao i atarski putevi.

Prema rečima Stevanovića, planirane investicije biće finansirane iz budžeta Grada, investicije od nacionalnog značaja finansiraće država, a za privatne investicije lokalna samouprava će stvoriti uslove koji su neophodni da bi se one realizovale.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu