Postanite otac bez muke - iKragujevac


Zdravlje

Vodite ljubav sa partnerkom dva puta u sat vremena. Tako ćete povećati šanse za očinstvo čak tri puta.

Mnoštvo je informacija o načinima za povećanje plodnosti - od hrane koju treba konzumirati do poza koje "garantuju" željeno potomstvo. Ali, naučnici iz londonske bolnice Nort Midlseks tvrde da je odgovor znatno jednostavniji. Treba samo da vodite ljubav sa partnerkom dva puta u sat vremena. Tako ćete povećati šanse za očinstvo čak tri puta.

Suprotno ranijim tvrdnjama da muškarac mora da čuva spermatozoide da bi napravio bebu, ovo istraživanje sugeriše da se drugi pokušaj zapravo računa. U studiji su učestvovala 73 para na veštačkoj oplodnji u kojoj se sperma ubrizgava direktno u matericu. Od muškaraca su uzimana dva uzorka sperme u roku od jednog sata, a kada je u tretmanu upotrebljavan drugi uzorak, rezultat je u 20 posto slučajeva bila trudnoća, naspram u šest odsto koliko se inače očekuje. Mada se studija bavila parovima koji su na veštačkoj oplodnji, doktori veruju da bi se isti rezultat mogao primeniti i na one koji pokušavaju da dobiju dete prirodnim putem.

Stručnjaci tvrde da je reč o vrlo značajnoj studiji jer razbija rasprostranjeni mit da muškarci moraju da se uzdržavaju od seksa ako žele da dobiju dete. Prevelik nedostatak seksa zapravo je loš jer negativno utiče na kvalitet sperme.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu