Izgubićete želju za gaziranim pićima nakon čitanja ovog teksta - iKragujevac


Zdravlje

Gazirano, gazirano, gazirano.. I pored toga što znate koliko je štetno po vaše zdravlje, i dalje sa užitkom otvarate flašu omiljenog gaziranog pića i redovno ga pijete. Ali ipak pročitajte par korisnih saveta koji će vam možda pomoći da makar smanjite konzumiranje gaziranih pića.

STVARAJU MASTI U ORGANIZMU

Reč je o opasnim masnoćama koje je nemoguće uočiti golim okom. Vrlo je verovatno da nećete ni primetiti da imate zdravstvene probleme, jer nećete uočiti promene u svom telu. Danski naučnici sproveli su istraživanje u kom su tražili učesnicima da piju ili zaslađene, gazirane sokove ili da šest meseci piju samo vodu. Na kraju se ispostavilo da je kod osoba koje su redovno koristile gazirana pića došlo do drastičnog povećanja štetnih skrivenih masnoća u jetri.

DIJETA VAM NEĆE POMOĆI

Ovo je vrlo logična pretpostavka. Ako gazirane sokove sa šećerom zamenite sa onim bez šećera, poboljšaćete svoje zdravlje. Sa druge strane, dijetalni, gazirani sokovi mogu biti veoma opasni po vas. Istraživanja su pokazala da odrasli koji piju dijetalne gazirane sokove imaju 70% veći obim struka od onih koji ne piju ništa gazirano.

OSTARIĆETE BRZO

Trošite hiljade i hiljade dinara na kreme protiv bora, ličnog trenera i razne vitamine, a niste izbacili gazirano. Ovo malo zadovoljstvo vam može doneti mnogo problema poput problema sa bubrezima, a može vam i uništiti zube. Gazirano sadrži fosfornu kiselinu i toliko je jako da ubija čak i bakterije, ali svaki put kad otvorite flašu gaziranog soka i čujete onaj njegov primamljivi zvuk prosto ne možete da odolite. Istraživanja iz 2010. godine pokazala su da su miševi koji su bili u prostoriji u kojoj je veća količina fosfata uginuli pet nedelja pre miševa u prostoriji sa manjom količinom istih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu