Šta je to što vam vaš ljubimac poručuje - iKragujevac


Zabava

Pojedine gestikulacije vašeg ljubimca trebate pratiti kako bi znali šta on želi da vam time poruči.


Lavež - Psi laju iz nekoliko glavnih razloga, a to mugu biti: dolazak njima nepoznate osobe ili životinje, iznenađenje, zadiranje u njihov prostor , uzbuđenost ili želja za igrom.

Režanje - Ako je u pitanju režanje, vaš ljubimac želi da vam poruči neku od sledećih stvari: želju za igranjem, strah, odbranu teritorije ili neke njegove stvari koje poseduje.

Mahanje repom - Rep visoko gore daje signal da je pas na oprezu ili čak pokazuje znakove agresije. Rep između nogu označava da je vaš ljubimac u strahu, dok sporo mahanje znači da vaš ljubimac istražuje teritoriju na kojoj se nalazi.

Uši - Kada su ljubimci opušteni, uši će im stajati prirodno kako jesu. Kad su na oprezu, psi podižu uši, a kad zabace uši lagano, znači da su prijateljski nastrojeni.

Zavijanje - To uglavnom znači jednu od 3 stvari: da vaš pas želi nešto, želi pažnju ili ga je strah zbog odvajanja od vas.

Glava - Naginjanje glave u levo ili desno, znak je pseće znatiželje ili prepoznavanja reči koje ste mu uputili, a naginjanje glave nazad i izvijanje vrata znak je pokazivanja interesa. Okretanjem glave žele izbeći kontakt očima sa vama, a lizanje indicira da je pas pod stresom ili nema više hrane ili vode u blizini.

Oči i obrve - Podignute obrve takođe znače pokazivanje interesa, a spuštanje nesigurnost i neizvesnost. Prirodno opuštene obrve pokazuju da je vaš ljubimac prijateljski raspooložen, dok širom otvorene oči pokazuju znak za uzbunu i oprez.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu