"Velika je opasnost, svi živimo od te kompanije - 4.500 ljudi" - Još uvek neizvesna proizvodnja novog modela u Fijatu - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Predsednik Samostalnog sindikata u FCAS Zoran Marković izjavio je da ne postoji zvanična potvrda da će u kragujevačkoj fabrici biti proizvodnje novog modela.

"To je ono što stalno očekujemo, da većinski predstavnici kapitala Fijata i države da se dogovore o novom modelu i to je sigurnost za radnike. Velika je opasnost, svi živimo od te kompanije, 4.500 radnika. Očekujemo da izađu sa konkretnim planom i projekcijom za naredni period", naveo je Marković za Prvu TV.

Na pitanje o najavama za novi model, Marković je kazao da zvanične potvrde o tome nema i da je reč o medijskoj kampanji.

"Sve te informacije mi nemamo. Nemaju ni predstavnici Vlade Srbije", kazao je Marković.

On je podsetio da prema petogodišnjem planu iz juna prošle godine Fijat ostaje u Srbiji, do kraja godine je trebalo da kompanija napravi projekcije za fabrike u Italiji a onda i za svoje fabrike u inostranstvu – Srbiji, Poljskoj, Turskoj.

Marković je kazao da posle skoro dvomesečne pauze, proizvodne trake u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu kreću ove nedelje. Juče i danas je probna proizvodnja a od sutra proizvodnja u punom kapacitetu.

Na pitanje zbog čega je toliko duga pauza u proizvodnju, Marković je kazao da je poznato da Fijat ne proizvodi za lager i da je pauza nastala zbog usaglašavanja proizvodnje sa potražnjom. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu