Poklon za prvorođenu bebu u pravoslavnoj Novoj godini - iKragujevac


Vesti

Prva beba rođena u Kragujevcu u Novoj godini po Julijanskom kalendaru je devojčica Nikolija, koju je na svet 38 minuta posle ponoći 14. januara donela dvadesettrogodišnja Anica Nedeljković, kojoj je ovo prvo dete. 

Nikolija je rođena sa 3600 grama prirodnim putem i porođaj je protekao bez problema. Mamu i provorođenu bebu u pravoslavnoj Novoj godini, posetila je danas u Porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo KC Kragujevac, dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i tom prilikom u ime grada uručila poklon, sedište-nosiljku i korpu sa voćem.

Zadovoljstvo je što u znak dobrodošlice mogu da uručim simboličan paket prvorođenoj bebi i u pravoslavnoj Novoj godini. Isti paket dobila je i beba rođena 1. januara 2019. godine, a imajući u vidu da su nam demografska i populaciona politika kao i spektar usluga zdravstvene i socijalne zaštite koji brinu o njima izuzetno značajni grad Kragujevac će nastaviti da vodi računa o mamama i bebama, rekla je dr Gordana Damnjanović.

Grad Kragujevac se opredelio za jednu nediskriminatornu politiku prema kojoj su nam sve mame i bebe jednake. Ovo su simbolični pokloni kao mali znak pažnje i dobrodošlice u Novoj godini dodala je dr Damnjanović i podsetila da grad Kragujevac, kako bi beba bilo još više u oblasti dečije zaštite pruža finansijsku podršku od gotovo 22 miliona i to svakoj nezaposlenoj porodilji, prvorođenoj bebi iz socijalno ugroženih porodica, obezbeđuje besplatan prevoz i besplatne udžbenike za polazak u prvi razred i radi na sređivanju osnovnih škola i vrtića.

Inače, u Porodilištu Kliničkog centra u Kragujevcu, od početka 2019. godine do danas rođeno je 62, a u poslednja 24 sata pet beba.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu