FIJAT nastavlja proizvodnju 16. januara - iKragujevac


Vesti

KRAGUJEVAC - Kompanija Fijat Krajsler Automobili Srbija 16. januara nastavlja proizvodnju, posle zimskog odmora koji je trajao od druge polovine novembra.

Predsednik Samostalnog sindikata FCA, Zoran Marković, izjavio je za Televiziju Kragujevac da je za ponedeljak i utorak planirana probna proizvodnja, dok će fabrika zvanično, u punom kapacitetu, sa radom početi 16. januara.

On je kazao da sindikat i zaposleni u kompaniji u Kragujevcu u narednom periodu očekuju novi model i veću proizvodnju.

Proizvodnja je stala u drugoj polovini prošle godine, zbog kako je objašnjeno, usklađivanja proizvodnog procesa sa zahtevima tržišta.

Marković podseća da su zaposleni bili najpre na plaćenom odsustvu, a potom slu usledili kolektivni godišnji odmor i novogodišnji i božićni praznici.

Planirano je da se u ponedeljak i utorak organizuje probna proizvodnja, a fabrika će zvanično sa radom početi od srede. Očekuju novi model i veću uposlenost. 

Uvođenje novog modela dovelo bi do povećanja obima proizvodnje, a samim tim i do poboljšanja situacije u kompaniji, smatra Marković.

To su, ujedno, kako navodi, i zahtevi na čijem ispunjenju Samostalni sindikat fabrike insistira u razgovorima sa poslodavcem.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu