Tuča kamiondžija na magistralnom putu Kragujevac - Kraljevo - iKragujevac


Vesti

Kamiondžije iz Užica Bojan P. i njegov brat Manojle P. uhapšeni su zbog sumnje da su posle incidenta u saobraćaju pretukli ali i kamionom udarili kolegu Cvetka A. iz sela Dubrava kod Ivanjice, koji su i dalje nalazi na lečenju u Kliničkom centru Kragujevac.

Do sukoba dve grupe kamiondžija došlo je drugog dana Božića u mestu Ravni Gaj na magistralnom putu Kragujevac Kraljevo.

Kako tvrdi Dejana, sin povređenog Cvetka A., koji je bio u kamionu odmah iza oca, povod za sukob bila je bahata vožnja dvojice Užičana, njihovih kolega, koji su ih čitavim putem provocirali sporom pa brzom vožnjom, onemogućavali i presecali kada bi želeli da ih preteknu, ablendovali im, svirali, u jednom trenutku zamalo nisu izazvali i saobraćajni udes. Ipak, kada se ukazala prilika, Ivanjičani su uspeli da preteknu Užičane i mirno nastave put.

Međutim, nekoliko kilometara dalje, u mestu Goločelo na stajalištu autobuske stanice, dogodila se prava drama.

Dvojici Ivanjičana je trebalo da se priključi treći kolega i rođak I. A. ali ih je on pozvao telefonom i obavestio da su ga Užićani blokirali i hoće da se svi sastanu kako bi videli u čemu je problem. Kada su kamiondžije izašle iz vozila nastala je opšta tuča. Između ostalog, Manojlo je drvenom palicom udario Cvetka po glavi, ovaj mu nije ostao dužan a kada su videli šta se dešava u pomoć su pritekli sin i rođak. Manojlo je uspeo da utrči u kamion gde je za volanom već bio brat Bojan, krenuli su da se udalje i tom prilikom, prednjim delom zakačili Cvetka koji je povređen pao.

“Hitna pomoć i policija ubrzo su došli, oca su transportovali u kragujevačku bolnicu u nesvesnom stanju. Izvršena mu je hitna operacija glave. Iako je trajala skoro pet sati i prošla uspešno, otac je već četvrti dan u komi, ima nagnječenje mozga i stanje mu je kritično”. priča Deajan koji je kao i negov brat Ivan, prošao sa lakšim povredama.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu