NSZ obeležila 97 godina rada: Ova kompanija iz Kragujevca dobila nagradu za poseban doprinos zapošljavanju - iKragujevac


Vesti

Nacionalna služba za zapošljavanje obeležila je 97. godišnjicu rada i postojanja u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Dodeljena su priznanja filijalama, poslodavcima i lokalnim smaoupravama sa kojima je NSZ ostvarila izuzetno dobru saradnju u 2018. godini. Iz Kragujevca nagrađena je kompanija "Berteks Textile".

Zahvalnice i priznanja dobili su 12 poslodavaca i četiri lokalne samouprave sa kojima je NSZ ostvarila izuzetno dobru saradnju u 2018. godini. Iz Kragujevca nagrađena je kompanija "Berteks Textile", kojoj je dodeljeno priznanje za poseban doprinos zapošljavanju u tekućoj godini.

Tržište rada u Srbiji poslednjih godina karakterišu različite pozitivne promene. Uovoj godini stopa nezaposlenosti, kao i neki drugi indikatori, približavaju se evropskim vrednostima. Beležimo najnižu vrednost stope nezaposlenosti, koja iznosi 11,3 odsto, što je za 2,2 odsto manje u odnosu na prethodnu godinu. Stopa zaposlenosti se takođe povećala i sada je blizu 50 odsto, što je za 2,5 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. Smanjio se i broj nezaposlenih, sada je ispod 550.000, što je za 11 odsto manje nego u 2017. godini, rečeno je na svečanosti.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu