Đaci kragujevačke osnovne škole osvojili prvo mesto na ''Rauhovom'' matematičkom kvizu - iKragujevac


Vesti

Na „Rauhovom” matematičkom kvizu, koji je organizovan u Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin”, prvo mesto u konkurenciji učenika od prvog do četvrtog razreda osvojila je ekipa OŠ „Stanislav Sremčević” iz Kragujevca, dok je u konkurenciji učenika od petog do osmog razreda zlatna medalja treći put uzastopno pripala đacima OŠ „Žarko Zrenjanin”. Najbolje ekipe nagrađene su medaljama, knjigama, diplomama i majicama.

Predsednik Društva matematičara Srbije dr Vojislav Andrić kazao je da je „Rauhov” kviz organizovan pre dve godine kao redovno takmičenje školskih matematičkih sekcija i da je prerastao u tradiciju.

„Da bi na pitanja dali tačan odgovor, potrebno je da đaci budu oštroumni i da imaju brze reakcije da bi na vreme pritisnuli taster“, pojasnio je dr Andrić.

„Ove godine smo uvrstili i nekoliko pitanja o životu i radu Mihaila Petrović Alasa jer želimo da na pravi način obeležavamo vek i po od njegovog rođenja, te da deca nauče više o tom velikanu.“

Mala sala OŠ „Žarko Zrenjanin” bila je puna takmičara, kao i njihovih školskih drugara, nastavnika i roditelja koji su došli da ih bodre.

„Rauhov” matematički kviz organizovan je pod pokroviteljstvom Društva matematičara Srbije, u organizaciji Društva nastavnika matematike s ciljem da se deci ta nauka prikaže na drugačiji, dopadljiv i zanimljiv način.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu